Finding Nemo si alte activitati…oceanice

Va povesteam ca vara aceasta am inceput o serie de lectioare despre apa, studiind diferite aspecte- de la experimente privind formele de agregare si alte fenomene fizice, la lectii despre lac, rau, iar in cele din urma, mari si oceane.

Am inceput prin a povesti despre oceane si vietuitoarele marine, folosindu-ne de diverse carticele si enciclopedii. Am repetat un pic vocabularul marin in engleza, si am exersat numaratul. Am studiat indeaproape delfinul, folosindu-ne de cartonasele Montessori  in 3 parti descarcate de pe Montessori Helper.

findingnemo

Cireasa de pe tort a fost insa Finding Nemo si toate activitatile centrate in jurul acestui desen animat.

Aveam de anul trecut o carticica pe care nu am exploatat-o pana acum, pentru ca am dorit sa o citim dupa ce S. ar fi vizionat desenul animat. Carticica are text scurt si jocuri pe fiecare pagina, in principal din acelea in care copilul trebuie sa gaseasca o serie de personaje intr-o imagine.

Am printat si cateva fise de aici, in special cele prin care puteam recapitula culorile in limba engleza, cateva expresii de genul „What is your name?” „My name is…” si alfabetul, unde am combinat literele mari intr-un joc de potrivire pe perechi cu cele mici (multumim, Camelia, pentru alfabetul magnetic imprumutat!) .

S. a indragit imediat pestisorul clown, si isi aminteste mereu secvente din film. Nu puteam asadar, trece fara sa pictam cate ceva (ii propusesem si o pictura cu sabloane, insa a refuzat-o. Izabela, in schimb, a iubit aceasta activitate). S. picteaza deseori o plaja si oceanul, pentru ca asa vrea el, iar creaturile marine le-am repetat lucrand aceasta fisa- asa a vrut el sa o faca, si eu ii las toata libertatea.

pestiNe-am amintit, bineinteles, si de vizita la Muzeul Antipa, unde prima oara ne-au intampinat pestii si alte vietuitoare marine.

Desigur, tema e larga si se puteau face nenumarate activitati, insa planuim sa ne intoarcem la ea in viitor, iar pentru 4 ani si jumatate este suficient, din punctul meu de vedere.

Cu aceasta am incheiat periplul nostru subacvatic, si sper ca v-am inspirat si pe voi sa o porniti intr-o aventura albastra!

Articolul următor
Lasă un comentariu

Un comentariu

  1. O saptamana cu Fulger McQueen | Caiet pentru şcoala de...acasă

Lasă un comentariu