About

Acesta sunt eu, cautator de pieces of beauty pe pavimentul lumii. Imi plac crestinismul, caietele, cuvintele, cartile, ciocolata, copiii…evident, toate incepand cu litera c.

Copiii mei– Baietelul de argint- S. si Cati Capsunica, imi umplu viata si ma inspira la joaca- de aceea va propun si voua activitatile educative pe care le facem noi. S. este un copil normal, sanatos, istet si plin de pozne- si imi face placere sa vad cum evolueaza. Cati este o fetita frumoasa si dulce, care s-a nascut cu trisomia 13- iar ea ne invata zi de zi sa celebram viata, sa traim clipa ca pe o binecuvantare si sa ne gandim mai mult la vesnicie.

Ceilalti copii ai mei sunt elevii mei (pentru ca eu sunt si profa de engleza)- iar ei ma inspira sa gasesc metode cat mai creative de a preda- pe care mi-ar placea mult sa le impartasesc cu voi.   

Cartile si materialele educative (precum si orice alte resurse) pe care le gasesc folositoare in „meseria de mamica” vi le recomand cu drag.

Va multumesc ca ati trecut pe aici si sper ca de la noi sa plecati cu traistuta mintii plina de idei 🙂 !

 

 

 

Lasă un comentariu

27 comentarii

  1. Wow, Raluca! Ce bucurie sa citesc ce scrii tu! Mi-era dor de stilul tau inconfundabil, asa de fain!

    Răspunde
    • Draga Lia,
      am inceput un nou set de postari, despre cum sa ne jucam cu copiii si sa ii invatam in acelasi timp. Te invit sa le citesti, poate te inspira!

      Răspunde
  2. carmen

     /  21 decembrie 2010

    Ralu, keep up the good work! te descurci de minune!
    pupici

    Răspunde
    • Carmen,mersi ca ai intrat pe blog! You made my day!!! Ca abia sunt la inceput de blogarit si am asa o bucurie cand comenteaza lumea :O))))
      De Maria Motessori eu am citit doar o carte, Descoperirea copilului, mai este una Mintea absorbanta tradusa in romaneste, dar de altele nu prea stiu (sigur stie google mai multe), in schimb activitatile practice inspirate din metoda ei le gasesti pe multe bloguri americane mamicesti, care incep un fel de light homeschooling de pe la un an, daca te intereseaza pentru nepotica ta (care e o dulcissima, apropo, am vazut poze pe FB).
      Anne of Green Gables am vazut doar primul volum tradus, nu stiu de celeleate, dar iti recomand sa le citesti in engleza 🙂
      Anna and Mister God nu e tradusa, ti-o recomand din toata inima daca reusesti sa pui mana pe ea!
      Milioane de pupici si Sarbatori cat mai fericite!
      Raluca

      Răspunde
  3. Sara Bivolaru

     /  31 ianuarie 2011

    Great job, Ralu!
    I enjoy your site!
    <3<3<3

    Răspunde
  4. lumy

     /  11 februarie 2011

    am un baietel de un an si noua luni care nu spune decat cateva cuvinte mama tata papa apa coco(covrigi) sper ca prin jocurile tale sa-l conving sa vorbeasca. multumesc!

    Răspunde
    • Nici baietelul meu nu spune foarte multe. si eu sper ca pe termen lung sa ii foloseasca aceste activitati! Ma bucur ca iti plac jocurile…majoritatea sun preluate de pe alte bloguri, in speranta ca le vor fi de ajutor si mamicilor din Romania!
      Multa sanatate si spor la joaca!

      Răspunde
  5. Maria Campean

     /  30 iulie 2011

    Sunteti o persoana de admirat! Cu toate ca nu mai am copii mici (au deja 23 si 13 ani) blogul dvs. mi s-a parut excelent. Daca voi spune ca sunt invatatoare veti intelege interesul meu. Acesta ar trebui sa fie web-ul sau panza de paianjen care sa lege oamenii intre ei.
    Salutari, numai bine si succes in continuare!
    cu drag,
    mimi

    Răspunde
  6. Ma bucur sa te cunosc,Raluca! Ma bucur enorm sa cunosc persoane deosebite,admirabile pentru cum stiu sa traiasca si sa impartaseasca celorlalti bucurie! Ti-am descoperit blogul in seara asta si ii multumesc lui Dumnezeu ca ma ajuta sa gaseasc oameni minunati!
    Eu sunt Felicia,am o fetita, Diana Ecaterina,sunt interesata de tot ce inseamna dezvoltarea copilului si ce ai postat pe blog ma ajuta mult.
    Sunt convinsa ca micuta voastra Cati va fi o exceptie (desi e diagnosticata cu trisomia 13)si un copil care aduce iubire.Ecaterina insemna puritatea in limba greaca,ceea ce este si ofera minunea voastra! IMBRATISARI DE LA NOI!

    Răspunde
    • Buna, Felicia! Ma bucur si eu tare mult sa te cunosc si sper sa-ti fie de folos activitatile educative de pe blog! Intr-adevar, multi oameni faini am cunoscut si eu de cand am inceput sa blogger-esc si gasesc permanent surse de inspiratie pentru viata de zi cu zi. Imi place ca fetitele noastre impartasesc acelasi nume- multumim pentru cuvintele frumoase si te mai astept pe aici!

      Răspunde
  7. bariz catalina

     /  17 august 2011

    felicitari pentru Omul care esti si pt ceea ce faci :). si multumim pentru ca ne impartasesti atatea lucruri frumoase! vom fi cu ochii pe tine/voi 🙂

    Răspunde
  8. Am ajuns din întâmplare pe blogul tău, am citit puţin şi am, fost furată de lectură, fascinată de puterea de dăruire ce se revarsă ca un torent printre cuvintele aparent obişnuite. Am desluşit un spirit de luptătoare şi am simţit nevoia să comunic cu tine. M-am gândit să-ţi las un dar câteva poezioare pentru băieţel (scrise de mine)
    Pentru băieţel:
    .URCĂM SCĂRILE
    Trop, trop,
    Hop, ţop.
    Hai mai sus
    Pui de urs.
    Hai un pas
    Şi-ncă un pas
    Ca puţin
    A mai ramas.
    Hai fuguţa
    Sus ghetuţa
    Că ne-ajunge
    Şi ne-mpunge
    Chiar şi-un melc
    Codobelc.
    ..NE ÎNCĂLŢĂM
    Haide, hai să ne jucăm,
    Dar întâi să ne-ncălţăm !
    Haide, hai împinge Ioşca
    Că îti ia pantofii cloşca.
    Stângul, dreptul, unu-doi
    Am pus pantofiorii noi.
    Bravooooo!

    NE DĂM IN LEAGĂN
    Hus – hus, leganus
    Ridica un piciorus
    Ca vine un catelus
    Sa iti ia un papucel
    Ca sa se-ncalte cu el.
    Hus-hus , leganus…
    .TOATĂ LUMEA FACE BAIE
    Ţop in baie! hai la duş
    Să spălăm un purceluş.
    Să spălăm şi-un băieţel
    Să îl facem curăţel.
    Baie, baie, cipălaie
    Hop! ca vine si nea Nae
    Si mai vine şi-un raţoi
    Să ne spele pe-amândoi.
    Sper că sunt adecvate vârstei lui

    Răspunde
    • Multumim mult pentru cuvintele frumoase si mai ales pentru poezii- S. a ajuns sa aprecieze poeziile, si ale dumneavoastra vin sa inveseleasca momentele zilei- cu siguranta sunt nu numai frumoase ci si utile, pentru ca uneori trebuie sa-i distragem atentia de la altceva ca sa il putem incalta sau spala, de pilda. Ce mod mai interesant decat poezioarele acestea delicioase?

      Răspunde
  9. Cati, fetiţa fetiţa frumoasă şi dulce… nu găsesc cuvinte, dar îi dăruiesc şi ei o poezie scrisă de mine şi se numeşte:
    DARUL DORIT DE CRACIUN

    Orice copil, ca-i rău sau bun,
    Ar vrea un dar în Seara de Ajun.
    Şi sunt atâtea lucruri minunate!
    Dar eu socot că dintre toate,
    Unul e fară preţ: se cheamă SĂNĂTATE.

    Deci Moş Crăciun, când vii pe inserate,
    Aş vrea s-aduci in sacul tau şi sănătate.
    De-ai şti ce mult aş vrea să fie cu putinţă,
    Să nu mai fie-n lume copil in suferinţă…

    Iar de nu poţi, te înţeleg şi nu m-aş supăra,
    Ştiind ca nu orice minune se poate întâmpla.
    Dar tu eşti înţelept şi ştii mai bine
    Şi ce se poate şi ce ni se cuvine.
    Să ştii… am mare încredere în tine….

    Raluca eşti o mămică curajoasă ! Iti doresc să ţi se împlinească speranţele toate!

    Răspunde
  10. Emella Navi

     /  17 mai 2012

    Buna seara Raluca,
    Intamplator am ajuns pe blogul tau acum cateva ore si de atunci , m-am lasat „furata” de articolele tale grozave si de tot ce am gasit aici. Cu siguranta voi fi o cititoare fidela a blogului tau pentru ca sunt multe de citit si de pus in practica; mai ales ca am si eu un baietel de trei anisori , si impreuna avem multe de invatat de la tine. Vrea sa invete engleza iar lectiile tale de engleza ne vor fi de mare ajutor.
    Am vazut pe blog cat de utile sunt jucariile de la Famous Kids asa ca am comandat cateva si pentru al meu baietel, mai ales ca se apropie ziua lui de nastere, si vroiam sa-i luam jocuri educative. Abia astept sa le primim si sa ne punem pe treaba :))
    Multumim mult pentru ajutor si sfaturi.
    Numai bine si tie si scumpilor tai copii!

    Răspunde
    • Ce ma bucur ca va place blogul! Sper sa va fie de folos la joaca 🙂 Noi suntem fani Famous Kids, deseori cumparam de la ei si sper sa fiti si voi la fel de incantati 🙂
      Pupici tie si baietelului!

      Răspunde
  11. Cartile educative iti optimizeaza experianta in viata.

    Răspunde
  12. Felicitari si incurajari pt ceeace faci!

    Răspunde
  1. Raluca si ingerasii ei « pitici dar voinici
  2. Garage sale organizat de Raluca « pitici dar voinici
  3. Copii cu nevoi speciale
  4. Raluca – viata ei sunt copiii!
  5. Părinți pregătiți pentru situații neprevăzute | Copilărie fericită - blog de mămică grijulie

Lasă un comentariu