Povestea unui omulet de clasa a IV-a

Cum ar fi sa primesti peste o mie de scrisori pe an de la copii? Cum ar fi sa-i faci sa rada, sa se implice in povestile nascocite de tine, sa viseze, sa spere, sa se inteleaga mai bine pe ei insisi?

Cu umor si multa imaginatie, Judy Blume a scris 28 de carti, dintre care 25 sunt pentru copii. Gratie lor, a primit peste 90 de  premii si medalii, unele dintre ele acordate chiar de copii. Este una dintre cele mai cunoscute autoare de carti pentru copii din Statele Unite ale Americii, si cu siguranta foarte indragita.

Editura Art a publicat recent una dintre cartile ei- prima din seria de cinci carti- The Fudge BooksAici puteti citi povestea nasterii primei carti. Bazata pe o intamplare reala, desi putin credibila (un copil mic a inghitit o broscuta testoasa), cartea a fost respinsa de mai multi editori si, publicata in cele din urma, a avut atata succes incat seria a continuat cu inca patru volume.

Judy Blume, Povestea unui omulet din clasa a IV-a

Povestea unui omulet din clasa a IV-a este buna de daruit unui frate mai mare, sunt sigura ca s-ar identifica, macar in parte, cu sentimentele eroului, iar cartea i-ar putea servi de un vicarious catharsis,  mai ales daca sufera de gelozie sau se simte dat la o parte. Este o carte care poate ar fi bine sa fie citita si cu voce tare, pe capitole, impreuna cu parintele mai empatic. Facand haz de necaz, si copilul trece mai usor prin perioada de adaptare la rolul de frate mai mare.

Iata cum prezinta editura cartea:

Povestea unui omuleţ din clasa a IV-a este primul roman din seria de cinci cărţi care îi au ca protagonişti pe Peter, Colţunaş şi Sheila. Peter este un băieţel de nouă ani, a cărui viaţă s-a schimbat dramatic din momentul în care s-a născut fratele lui mai mic, Colţunaş, pe care părinţii îl răsfaţă într-un mod evident. Chiar dacă face o groază de prostii, dintre care unele chiar grave, care îi influenţează activitatea profesională tatălui, Colţunaş nu este niciodată pedepsit, ceea ce îi produce grave frustrări lui Peter.

Fratele mai mare nu este necăjit numai din pricina faptului că Colţunaş beneficiază de toată atenţia părinţilor, ci şi din pricina faptului că fratele mai mic îi cotrăbăie prin lucruri şi se joacă chiar şi cu Picurici, broscuţa ţestoasă a lui Peter.

În momentul în care Colţunaş începe însă să-i distrugă fratelui mai mare lucrurile care îi sunt dragi, Peter declară război. Cum cel mic reacţionează însă mereu cu candoarea specifică vârstei, războiul nu poate fi considerat decât pierdut încă de la început.

Ce va face Peter pentru a dezamorsa conflictele cu Colţunaş vă las însă pe voi să descoperiţi.

Lectura placuta!

Articol anterior
Articol următor
Lasă un comentariu

8 comentarii

 1. Wow, Raluca! Ce recomandare frumoasa ne faci. Iti multumesc mult, nu stiam de carte, ma fascineaza deja, cu siguranta o vom cumpara!
  Va pupic mult!

  Răspunde
 2. andru

   /  14 aprilie 2013

  Uite o carte care trebuie s-o astepte pe Una in biblioteca! Multumim pentru recomandare!

  Răspunde
 3. Mulţumim şi noi, Raluca. Cred că i-ar plăcea şi lui Mihnea, aşa că o vom căuta şi noi. O duminică minunată, vă urez!

  Răspunde
 4. Multumim pentru recomandare, Raluca! Pare foarte interesanta aceasta carte!

  Răspunde
 5. este o recomandare frumoasa bravo Raluca

  Răspunde
 6. lumearuxandrei

   /  3 septembrie 2013

  Multumesc pentru recomandare! Sunt in plin proces de acomodare frate mic cu frate mare. Jur, cateodata copii ar trebui sa vina cu manualul de utilizare. Bine, la asta cu manualul ma gandesc atunci cand nu le mai fac fata, in zile din alea in care imi vine sa-i pun in cuier pe fiecare!

  Răspunde
  • LA cum te-am perceput eu, Ruxandra, esti foarte capabila sa le faci fata, chiar si sa fi fost mai multi. Am gasit o multime de recomandari faine pe blogul tau, multumesc ca scrii despre ce functioneaza la voi!

   Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: