Testul Portage

Auzisem de testul Portage ,care evalueaza dezvoltarea copilului pana la 6 ani ( fiind de un real ajutor in depistarea intarzierilor dar si a progreselor in cazul copiilor cu deficiente). Imi amintesc ca i-am facut testul lui S. inainte de a implini doi ani, si acum am dat din nou peste link-ul respectiv si am reluat testul. Iata rezultatele noastre- s-ar putea sa fie un pic subiective, insa le luam ca atare:

Data: 04.08.11


Varsa socializare: 3.58(3 ANI 7 LUNI )
Varsa limbaj: 2.63(2 ANI 8 LUNI )
Varsa autoservire: 2.68(2 ANI 8 LUNI )
Varsa cognitiv: 3.46(3 ANI 6 LUNI )
Varsa motor: 3.59(3 ANI 7 LUNI )


Varsa mentala: 3.19(3 ANI 2 LUNI )
Varsa cronologica: 2.45(2 ANI 5 LUNI )
IQ: 130
Nu prea sunt eu de acord cu varsta limbajului (mie mi se pare ca el este de fapt mai in urma, deci s-ar putea sa fi raspuns eu gresit la unele intrebari), insa pe ansamblu rezultatele ma fac sa fiu mandra de baietelul meu.

Daca va intereseaza sa va evaluati prichindelul folosind acest test (va avertizez ca dureaza ceva timp)- iata aici link-ul- http://autism.gamara.ro/portage/index.php.

O zi cat mai frumoasa va doresc!

Articolul următor
Lasă un comentariu

19 comentarii

  1. Adina B

     /  4 august 2011

    F. interesant testul, nu stiam de el, multumesc pt info :). L-am facut si eu acum pt fiica mea 🙂
    De asemenea, felicitari pt blog, l-am descoperit acum cateva sapamani si il urmaresc de atunci. Si noi facem scoala acasa si urmarim alte bloguri cum e Counting Coconuts, aplicam principiile Montessori, etc.
    Si, tot ca si voi, invatam engleza de mici:) Chiar voiam sa va intreb, de unde cumparati carti in engleza pt copii? la preturi mai mici, chiar second. Noi am cumparat din librarii, de la biblioteca, etc, dar am mai vrea. Va trimitem salutari din Timisoara (aici locuim momentan), ne bucuram ca v-am gasit! Adina

    Răspunde
    • Buna, Adina! Fetita ta trebuie sa fie foarte fericita ca are asa o mamica 🙂 . Carti in engleza gasesti, second hand, la vanzatorii de jucarii sh- daca intri, sa zicem, pe copilul.ro- la sectiunea bazar gasesti mai multi vanzatori care aduc carti si jucarii- mai multe gasesti la Julia Jucarii http://www.julia-toys.co.cc/ , la dna. Mihaela Ieftimie, pe care am recomandat-o mai demult aici- https://caietpentrucasamea.wordpress.com/2011/01/23/jucarii-preiubite-de-ce-nu/ . Sau, foarte bine, le poti comanda direct di Anglia prin bookdepository -au uneori reduceri substaniale si transportul e gratis oriunde in lume. Daca insa gasesti o sursa buna si ieftina chiar tu, te asteptam cu drag sa ne vinzi pontul 🙂 . Iti multumesc ca treci pe la noi si sper sa facem schimb de idei!

      Răspunde
  2. Adina B

     /  4 august 2011

    Multumesc pentru info 🙂 Ce-am mai gasit noi in engleza … stii site-ul http://www.wegivebooks.org ? Poti sa citesti carti online acolo, free, si prin asta, ei doneaza carti altor copii. Au o selectie f faina, pe grupe de varsta, de ex poti sa alegi pt 0-3 ani: http://www.wegivebooks.org/books#all
    Ultima care-am citit-o acolo e:
    http://www.wegivebooks.org/books/llama-llama-holiday-drama
    Si ne mai uitam la povestile citite de autorii lor pe http://www.barnesandnoble.com/storytime/ Apare una noua pe luna, si poti sa le vezi pe cele dinainte, daca dai click pe imaginile mici chiar sub video (au si A Very Hungry Caterpillar, citita de autor, f faina).
    Numai bine, o zi frumoasa!

    Răspunde
  3. multumim mult mult pt informatia share-uita!! mi se pare ff interesant si util testul, mai ales sa constientizezi ca parinte evolutia copilului.

    Răspunde
  4. hihi, mi-ai raspuns de 2 ori:d pup

    Răspunde
  5. Se prea poate 🙂 – sunt intr-o stare de extenuare de nedescris- dar, vorba
    ‘ceia mai bine de doua ori decat niciodata 🙂

    Răspunde
  6. Adina B

     /  18 august 2011

    Un alt test pe care eu l-am descoperit recent este MacArthur CDI (sau varianta Oxford CDI)- care verifica dezvoltarea limbajului la copiii de pana la 30 luni.

    Il gasesti mai jos – iti ofera mai multe optiuni de selectie.
    http://www.sci.sdsu.edu/lexical/

    Mie mi s-a parut interesant…
    Adina

    Răspunde
    • Si mie mi se pare interesant, mai ales daca e vorba de limbaj. Il voi face de indata ce prind o clipa libera 🙂 . Multumim!

      Răspunde
  7. Spune-mi, te rog frumos cum pot face acest test pentru categoriile de varsta: 4-5 ani, respectiv 1-2 ani. Am accesat linkul, dar este doar pentru 0-1 an. Cum ai gasit pentru varste mai mari?
    Multumesc frumos!
    Evaluarea o calculam noi sau este data de site?

    Răspunde
    • Coca, trebuie sa treci prin toate, incepand cu un an. Dureaza destul de mult, dar trebuie sa bifezi da la fiecare intrebare pana ajungi la 4 ani. Rezultatul ti-l calculeaza ei.

      Răspunde
      • Adina B

         /  11 ianuarie 2012

        Coca, imi spui te rog daca iti merge? Eu am incercat sa refac testul zilele trecute si pe la jumatatea lui, pagina de web imi dadea eroare de ‘bad gateway’ si mai departe nu voia …. multumesc!

        Răspunde
  8. imi cer scuze ca nu v-am raspuns pana acum….Am uitat sa bifez casuta cu notificarea pe mail….
    Voi incerca in seara asta….Adina, asa mi-a aparut si mie cand am facut pt un an.
    Raluca, multumesc…voi incerca sa trec prin toate etapele.

    Răspunde
  9. Si va multumesc pentru linkul cu cartile citite. Ai mei au fost tare, tare incantati!

    Răspunde
  10. Adina, pentru cel mic a mers testul pana la capat. Dar pentru cel mare nu…:(…imi arata acelasi lucru: bad gateway

    Răspunde
  1. Testul Portage - Mamica de minune

Lasă un comentariu