Cioc-cioc! Primiti povesti?

…asa imi dadeau de stire, cu cateva zile in urma, prietenii de la Editura Cartea Copiilor despre noile aparitii inca aburind a tipar.

Ii las chiar pe ei sa povesteasca despre cartile nou aparute:

                       Editura Cartea Copiilor lansează două noi titluri semnate de autori și ilustratori români contemporani

Bucuresti, 6 noiembrie, 2012

 

Editura Cartea Copiilor își continuă campania de promovare literaturii contemporane pentru copii prin lansarea a două noi titluri, semnate de autori și ilustratori români: Stejarul pitic, cel mai bun tătic!, de Victoria Pătrașcu, cu ilustrații de Livia Coloji, și Călătorie printre ierburi și lumină, de Iulia Iordan, cu ilustrații de Cristiana Radu.

Cartea Stejarul pitic, cel mai bun tătic! adună în paginile sale cinci povești inteligente, amuzante și foarte inspirate, scrise cu gândul la felul de a fi al copiiilor de azi.

Prima ne învață despre cum grija și iubirea oferite celorlalți ne pot transforma și ne pot oferi o mulțime de bucurii. Ce-a de-a doua ne reamintește cât de important este să nu uităm ceea ce contează cu adevărat în viață.

 

A treia, „Cadoul Celestinei”, ne face cunoștință cu o fetiță care nu mai știa să se bucure pentru că avea aproape tot ce își putea dori. Nici nu se termină bine povestea Celestinei că televizoarele își încep atacul, în cea de-a patra poveste, în care ni se aduce aminte că orice exces capătă putere asupra noastră și ne poate face mult rău dacă nu găsim un echilibru sănătos.

 

Povestea de încheiere este o „Poveste de iarnă” care ne poartă peste mări și zări până în deșert, pe tărâmul tuaregilor, făcându-ne părtași la o minune și un adevăr – atunci când îți doreşti cu tărie un lucru, mai devreme sau mai târziu dorința se îndeplinește.

 

Cea de-a doua carte, Călătorie printre ierburi și lumină, este inedită prin felul în care îmbină latura educativă cu povestea. Cartea ne prezintă, într-o manieră interactivă, universul aparent banal al câtorva plante cu care ne întâlnim zilnic. Găsim informații folositoare despre utilizarea lor, idei de diverse activități sau jocuri pentru copii și ne sunt amintite, într-un mod captivant și jucăuș, semnificațiile din cultura populară românească ale fiecărei plante în parte.

Personajul principal al cărții este Luli, o fetiță care iubește natura și secretele acesteia, și care primește o misiune importantă de la mama ei – să culeagă tot felul de flori și frunze de prin grădină și din împrejurimi.

Colindând câmpii, fânețe, lanuri, pășuni și grădini, Luli și Norocel, cățelul său jucăuș, ne vor împărtăși din tainele plantelor și florilor. Vom afla lucruri interesante despre cântece, jocuri sau obiceiuri lăsate de bunici și străbunici. Învățăm despre cicoare și rostul ei sub soare, ne jucăm cu un trifoi fără prea mult tărăboi și povestim despre sânziene, busuioc, urzici și păpădii, de te miri, la sfârșit, câte ai învățat și știi.

Cele două titluri, recomandate copiilor între 3 și 10 ani, sunt disponibile pe site-ul editurii, www.carteacopiilor.ro, la prețul special de 15,75 lei (preț subvenționat de Administrația Fondului Cultural Național și valabil pentru un tiraj limitat). La fiecare comandă online, indiferent de cărțile comandate, de valoare sau de cantitate, editura va oferi gratuit încă o carte. În această lună, titlul cadou este „Pozna lui Jackie”.

Data trecuta cand v-am povestit despre cartea de poezii de la Cartea Copiilor, m-am lasat eu insami convinsa si am comandat-o, iar acum sta frumusel in biblioteca, dupa ce am citit din ea, bineinteles, mai mult de jumatate. Sunt sigura ca si aceste noi aparitii sunt incantatoare, despre o alta carte a Victoriei Patrascu Camelia a povestit atat de frumos aici, incat mie definitely mi-a stranit curiozitatea.

Happy reading!

Articolul următor
Lasă un comentariu

9 comentarii

 1. Primim! primim! am luat si noi, de curand cateva carti de la ed Cartea Copiilor. daca este introdus un cod pe site (pentru cei care sunt membrii ai forumului Activitati pentru copii) , se poate obtine o reducere de 30%. Si am primit si cadoul „Pozna lui Jackie”.
  Ne-ar placea si noua Stejarul pitic…am trecut-o pe lista! 🙂
  Multumim pentru recomandari! 🙂

  Răspunde
  • Coca, povestile acestea, ca si poeziile cu autori romani, am impresia ca sunt subvenctionate si au un pret special, si din pacate la astea nu se aplica reducerea 😦

   Răspunde
 2. Le-am comandat si eu acum cateva zile, tare-s curioasa sa ajunga, sa le rasfoim. Nu ne-a dezamagit nicio carte pe care au publicat-o pana acum!

  Răspunde
 3. Am primit cartea cu poezii 🙂 în ROmânia și am primit și eu cadou Pozna lui Jackie. La mine vor ajunge peste aproximativ două săptămâni 🙂

  Răspunde
 4. Da abia astept sa ajunga si la mine.

  Răspunde
 5. Ana Maria

   /  26 ianuarie 2013

  Iti recomand o colectie de povesti foarte frumoase http://jocuridincopilarie.ro/diverse/povesti-pentru-copii/povesti-romanesti/

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: