Omida mancacioasa

Omida mancacioasa, scrisa si ilustrata de Eric Carle, nu mai are nevoie de nici un fel de recomandare. Este o carte devenita clasica in literatura pentru copii, si pe buna dreptate: simplitatea ei e fermecatoare, iar valentele educative- nenumarate.

Cu ajutorul ei, puteti invata despre ciclul vietii unui fluture, puteti recapitula fructele si culorile, zilele saptamanii si exersa numaratul. Daca o aveti in editie bilingva sau in engleza, este excelenta pentru elevii incepatori.

Cartea o puteti comanda in editie bilingva de la Editura Cartea copiilor, la un  pret foarte bun, iar daca folositi codul de reducere de pe site-ul Activitati pentru copii beneficiati de o reducere de 30%. De asemenea, la fiecare comanda primiti o carte cadou- luna aceasta Ziua lui Miffy– eu m-am grabit sa o comand, pretul mi se pare mai mult decat rezonabil.

Dupa ce am citit cartea ne-am jucat in doua feluri- am construit o omida din zale de hartie, cu ajutorul unui capsator (asta a fost ideea mea, inspirata de aici):

Ideea lui S. a fost sa facem o omida din plastilina, asa ca am modelat toata povestea. Cu ocazia asta S. a inteles mai bine ciclul vietii unui fluture:

 A fost chiar o dimineata reusita: asa va doresc si voua!

Articolul anterior
Lasă un comentariu

26 comentarii

  1. Raluca, absolut superb!!!
    Nu-i asa ca v-ati indragostit de Eric Carle (stiu ca ati mai lucrat pe carti de-ale lui, dar Omida mancacioasa cred ca are cea mai mare priza la copii si nu numai…)?
    Imi place le nebunie felul in care ati modelat, organizat lectia, minunat, va felicit!

    Răspunde
    • Da, pai cartea mi-am comandat-o si eu, atat de mult mi-a placut! Poate reusim sa invatam zilele saptamanii cu ea. Si S. s-a bucurat de modelat, si a mers perfect in continuarea lectiei noastre despre fluturi 🙂

      Răspunde
  2. Si noua ne-a ajuns cartea, de la elefant. Cand am desfacut cutia, David a zarit cartea si a si luat-o la studiat.
    Ati facut un joc grozav! Bravo!

    Răspunde
    • Roxana, sunt atat de multe activitati pe marginea acestei carti, sunt sigura ca si voi va veti distra de minune cu ea!

      Răspunde
  3. Uite și aici o idee de făurit o omiduță 😉 http://www.activitaticopii.ro/omida_mancacioasa

    Răspunde
    • Multumim, Nico, de recomandare, sigur vom relua cartea si atunci vom face si alte activitati pe marginea ei 🙂

      Răspunde
  4. Erika

     /  18 iulie 2012

    Te felicit pentru tot ce faci dar mai ales ca impartasesti cu noi, am si eu doua buburuze de 3,4 ani si 1,3 ani, incerc sa ma inspir cat mai mult de la voi desi recunosc ca nu sunt la fel de organizata:) Domnul sa te binecuvinteze, esti o mamica speciala! Sa ai o zi minunata!

    Răspunde
    • Multumesc, Erika, pentru cuvintele tale care ma incurajeaza- am mult ajutor din partea prietenelor dragi, asa ca lectiile sunt mai usor de organizat acum, iar S. este cel mai castigat. Il vad cum evolueaza si asta ma bucura cel mai tare! Spor la joaca si sa-mi spui daca iti pot fi cu ceva de ajutor!

      Răspunde
  5. Emella Navi

     /  18 iulie 2012

    O lectie foarte fain structurata! Raluca, multumim mult pentru lectie si inspiratie. Am comandat si eu cartea (plus alte trei:)) si abia asteptam sa le primim si sa le studiem. O zi excelenta!

    Răspunde
    • Nu iti va parea rau ca ai comandat Omida mancacioasa- noi o imprumutasem, dar de indata ce am vazut-o am decis sa o cumpar si eu!

      Răspunde
  6. Raluca,mult spor in continuare.Am mai spus…si fluturii sunt speciali dar si cartile lui Carle

    Răspunde
    • Asa e, Adela, vreau sa mai citim carti scrise de Carle, am ramas cu o impresie tare buna dupa Brown Bear si Omida „mancatoasa” cum ii spune S. 🙂

      Răspunde
  7. Raluca, ti-am descoperit blogul de curand.Foarte utile sfaturile tale!!!Si eu sunt mamica de copil special si, prin intermediul blogurilor noastre(in romana si spaniola) impart din experienta noastra si materialele utilizate in stimularea copilasului meu.Poate ne viztezi si iti poate fi util..Ne gasesti si pe facebook.
    Inca o data felicitari pentru blog!
    Te imbratisez cu drag!

    Răspunde
    • Multumiesc, Dana! Trebuie sa explorez bine blogul tau- sa vad unde e sectiunea in romana- sigur voi descoperi lucrui care ne sunt de folos! Va imvratisam si noi si abia astept sa va cunoastem mai bine 🙂

      Răspunde
  8. O idee geniala de a-l familiariza pe copil cu limba engleza, de care cu siguranta va avea nevoie pe cand va stapani limbajul adultilor, al „oamenilor mari”. Aici ar fi o alta idee destul de noua, o aparitie care il poate ajuta de asemenea sa invete limba engleza: revista plus cd educational: http://www.piticulvesel.ro/carti-educative/3577-revista-cu-cd-edu-start-english.html . Mult succes, si bucurati-va alaturi de el in tot procesul de invatare! 🙂

    Răspunde
  9. Noi am adaptat povestea lui Eric Carle si am transformat-o intr-o piesa de teatru. La sfarsitul spectacolului ii ajutam pe spectatori sa-si faca o omiduta. La ultima reprezentatie pe care am tinut-o la o gradinita, omizile le-am facut din gogonele. http://tapusele.ro/index.php/2013/10/293/

    Răspunde
    • Foarte frumoasa adaptarea, la fel am facut si noi cu cealalta poveste, Vrei sa fii prietenul meu, dupa o idee oferita de Camelia 🙂

      Răspunde
  1. Homeschooling Izabela- Lectia 1 | Caiet pentru casa mea
  2. Omida, strașnic animal de companie « Copilărie fericită
  3. Cum ne invata o omida zilele saptamanii | Caiet pentru şcoala de...acasă
  4. Atelier pentru piticuti: Omida mancacioasa, vineri 21 martie, Smart Play | Caiet pentru şcoala de...acasă
  5. 10 moduri de a citi o frumoasă carte pentru copii mici - Totul Despre Mame
  6. Saptamana insectelor (2 ani si 7 luni) | Caiet pentru şcoala de...acasă

Lasă un comentariu