Fluturi de primavara

Se apropie 8 Martie, si cum martisoarele noastre cu buburuze au incantat bunicile mai mult decat ma asteptam, am hotarat sa facem ceva deosebit pentru ele si cu aceasta ocazie.

Va amintiti formele acelea fascinante, impletirile acelea de culori pe care le obtineam indoind si presand cele doua jumatati de coala de hartie una peste alta? Tin minte ca am facut prima oara asa ceva in clasa I, la ora de desen, si de o vreme ma tot gandeam sa incerc asta si cu S. Vazand la D’Agatha provocarea concursului de primavara, mi-am spus ca e momentul potrivit sa ne punem pe treaba.

Materialele folosite:

  • coli albe de scris (initial am adus doua, dar lui S. i-a placut atat de mult tehnica aceasta de pictura, incat am ajuns la cinci foi);
  • guase;
  • bete de inghetata pentru arts&crafts;
  • autocolant inchis la culoare;
  • lipici
  • foarfeca.

I-am aratat lui S. cum se pun guasele si cum se preseaza foaia indoita, si de atunci a vrut sa faca totul „zingu'” (adica, singur 🙂 ). Era absolut fascinat si nu mai voia sa se opreasca. I s-a parut o chestie teribil de frumoasa, iar eu am fost bucuroasa de bucuria lui.

Trebuia sa vedeti expresia de pe fata lui cand deschidea foaia si vedea imaginile formate!

Cateva dintre ele semanau mai mult a fluturi decat celelate. Dupa ce vopseaua s-a uscat, le-am decupat, le-am lipit pe betele de inghetata si am taiat corpul fluturilor din autocolant. Iata rezultatul:

 Daca v-au placut fluturii nostri, si aveti timp si chef, ne-am bucura sa ne dati un like la aceasta postare de pe blogul D’Agathei. Multumim!

O primavara frumoasa!

Articolul anterior
Articolul următor
Lasă un comentariu

9 comentarii

  1. Muuult succes! te-am votat cu drag!!

    Răspunde
  2. foarte frumosi! imi aduc aminte cand am facut noi prima data..era vara,eram in curte si chiiar atunci au vazut fluturi colorati zburand printre flori….cei mici erau asa incantati….ma bucur pentru S. ca invata mereu lucruri noi alaturi de tine,felicitari baietelule de argint 😉

    Răspunde
  3. succes! sunt foarte frumosi!

    Răspunde
    • Multumim, Claudia+ noi deja am castigat totul participand- premiul cel mai mare a fost bucuria lui S.

      Răspunde
  1. Voi cum protejati Planeta Albastra? « pitici dar voinici

Lasă un comentariu