Basmele padurii

Citisem despre cartea Basmele padurii pe blogul Camelei si al Laurei Frunza, si mi se parea o carte bijuterie, atat instructiva cat si frumoasa. Ilustratiile Helenei Cann sunt deosebite, calde, iar cele sapte povesti despre copaci, scrise de Rina Singh, pot tine loc unor lectii de botanica pentru copii. Cartea face parte din categoria numita de Charlotte Mason living books, sau cel putin mie asa mi se pare, iar valentele sale educative ma atrag cel mai mult.

Martie este luna padurii, iar editura Cartea Copiilor o sarbatoreste promovand tocmai Basmele padurii, menita sa sadeasca in inimioare mici dragostea si respectul fata de copaci.

Iata cum o prezinta insasi autoarea, in prefata cartii:

basmele-paduriiEu abia astept sa o parcurg impreuna cu Baietelul de argint si sper ca vom incununa citirea povestilor cu plantarea unor copacei la marginea padurii noastre de foioase de la tara.

 

Lasă un comentariu

5 comentarii

  1. Raluca, atat de mult ma bucur ca ai recomandat aceasta carte! Este una dintre cartile mele de suflet, o carte, cum spui si tu, bijuterie, pe care atunci cand o deschid, nu ma pot abtine sa nu mangai paginile. Poate parea o prostie, o copilarie, dar aceasta e senzatia pe care mi-o produc ilustratiile si textul (noi adoraaaaaaaaam copacii, poate si aceasta este un motiv pentru care reactionez in acest fel).
    Intentia mea initiala a fost ca M. sa cunoasca bine continentele, sa stie cate ceva despre tarile pomenite in carte intainte de a studia intreaga carte, dar, daca este luna padurii, poate ar trebui sa ne aplecam si noi mai mult asupra ei.
    Multumim din suflet pentru aceasta recenzie atat de frumoasa!

    Răspunde
    • Camelia, abia astept sa o parcurgem si noi, prezentarea ta si cea a Laurei m-au facut tare curioasa, sunt sigura ca o vom iubi la fel de mult.

      Răspunde
  2. E o carte frumoasa, mai ales ca in fata povestilor sunt niste texte interesante despre copaci, insa Iulia e inca mica pentru aceasta carte..

    Răspunde
    • E adevarat, insa noi facem „stocuri” si pentru mai tarziu. Nu rareori am cumparat carti care abia acum i se potrivesc lui S., si avem inca unele ce il asteapta sa creasca 🙂

      Răspunde
  1. Planeta noastra (3) : Cum a aparut uscatul ? | ursuletinazdravani

Lasă un comentariu