Dialogurile Imparatiei

Obisnuiam, odinioara, sa port dialoguri cu tatal meu, pe care el le asternea apoi pe hartie. Am primit de la el unul purtat acum mai bine de sapte ani, care se potriveste cu Sarbatoarea de maine.

taticu1

Iubirea este umbra sacrificiului in lumina Adevarului.

– Richard Wurmbrand, i-am raspuns eu, a scris asa dragoste=sacrificiu.

– Este adevarat ca dragostea este sacrificiu, a spus tata, insa multi din cauza matematicii inverseaza termenii si spun asa: sacrificiul=dragoste– lucru care numai rarerori este adevarat. Ma explic: multi sunt dispusi sa sacrifice din bunurile lor, din timpul lor sau chiar insasi viata lor ca sa-si demonstreze dragostea fata de ceva sau pentru cineva. Insa nici inima lor nu este dupa voia lui Dumnezeu, si nici jertfa lor. Ne putem gandi la atacurile teroriste sinucigase, de exemplu. Dumnezeu vrea sa te sacrifici pe tine pentru ceea ce spune EL ca este bine. Jertfa este un merit in ochii lui Dumnezeu doar cand e facuta in lumina adevarului Lui.  Doar lumina Adevarului peste sacrificiul cuiva poate genera acea umbra pe care Domnul o numeste IUBIRE. A iubi cu adevarat inseamna a privi, cumva, cu ochii lui Dumnezeu.

Daca ne uitam la Domnul Iisus vedem ca scopul vietii lui pe pamant era implinirea planului lui Dumnezeu- aceasta insemna marea lui iubire pentru Tatal si in acelasi timp pentru fiecare om. El a plans pentru cei ce i-au dispretuit  iubirea cand a coborat in trup, si plange si acum in Ceruri pentru cei ce nu se incred in jertfa Lui. In Imparatia lui Dumnezeu dragostea este o dimensiune spirituala, asa cum in lumea noastra avem dimensiunile spatiului, ale miscarii, ale masei sau ale timpului. In constelatia Imparatiei Cerurilor cine a iubit sau iubeste mai mult va straluci mai mult in functie de dragostea sa. Si nu avem alta cale de a ne perfectiona iubirea noastra decat uitandu-ne mereu la Soarele iubirii, Domnul nostru Iisus Hristos.

Articol următor
Lasă un comentariu

5 comentarii

  1. Tatal tau are un suflet cald si este intelept…Sa aveti un Paste minunat!

    Răspunde
  2. Un om deosebit cu o fiică deosebită!Vă prețuiesc mult în inima mea pe amândoi!

    Răspunde
  1. 10 idei de primavara | Caiet pentru şcoala de...acasă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: