Spitalul de papusi

Sa nu credeti ca la noi acasa sunt numai lectii, carti si fise!

Apuc sa va povestesc mai multe despre ele, insa la noi 95% din timp e joaca, si poate doar 5% e studiu. Dar joaca tot o forma de invatare e…

Cand s-a intors de la bunici duminica, micul doctor a gasit un spital pentru papusi pregatit pe podea (trusa de veterinar lipsea, nu am gasit-o in momentul acela, insa daca da din intamplare peste ea, imediat incepe joaca, si nu puteam sa o omitem din expunerea recuzitei noastre) :

spitaluldepapusi

Bineinteles, papusile au si fise de pacienti de completat, insa acestea au ramas pe locul doi. Printasem fise cu Doctorita Plusica (revin cu link-ul, in momentul acesta mi se blocheaza pagina blogului respectiv), pe care S. le-a mai facut de cateva ori pana acum, insa niciodata pe toate si nu sistematic.  Pacientii au fost cei mai importanti, au primit injectii, „pesuzii” (perfuzii) , iar unul dintre bebelusi avea o grava problema de auz. Domnul doctor si-a intrat imediat in rol, cu ajutorul unui cadou foarte drag, primit de la bunica paterna de ziua lui:

dr Pe mine ma surprinde cum retine, de la stiri, de la televizor, unele diagnostice (desi rareori ne uitam la stiri, daca reusim sa aprindem televizorul imediat vrea desene animate, si atunci renuntam noi sa mai incercam). Este foarte atent, si ne suprinde  adesea cu detalii retinute cum mult timp. De pilda, pe un bebelus il cheama  Stefan cel mic, as opposed to Stefan cel Mare, despre care a auzit cu ocazia vizitei la Cetatea Neamtului, vara trecuta. Cand l-am intrebat cine este Stefan cel Mare, mi-a spus ca este cel care mergea la razboi si apoi construia biserici de lemn…si asta a prins doar din discutiile noastre cu Saeko. Ne uimeste in fiecare zi, si e evindent ca trebuie sa fim foarte atenti cu ce discutam cand este el prin preajma 🙂 .

dr2Spor la joaca!

Articolul anterior
Articolul următor
Lasă un comentariu

8 comentarii

 1. Mihaela Pop

   /  26 februarie 2013

  Ce bine ii sta imbracat in medic!!! Foarte frumos va jucati. Abia astept si eu sa pot scoate fisele cu Plusica.

  Răspunde
 2. Raluca, S. este atat de frumos, cu sau fara halatel de dr!!! Joaca voastra este superba si uite ce roade minunate da deja.
  Pupicam micutul viitor dr!!!

  Răspunde
 3. pasiunea lui devine tot mai mare
  bravo,S.!
  p.s.: iti recomand un puzzle stratificat cu organele umane
  Andrei e pasionat de organele interne si asta ca urmare a faptului ca am cumparat in vara un puzzle pe straturi cu corpul uman-baietel (la recomandarea Cameliei; avem si un puccle corp uman-fetita pentru Daria) – deja stie care este structura osoasa, unde sunt amplasate majoritatea organelor si ce functii au

  Răspunde
  • Antoaneta, cred ca ai apucat sa vezi deja ca avem si noi puzzle-ul (acum e imprumutat la cineva). S. il iubeste tare tare mult si il face de 10 ori la rand cand il prinde.

   Răspunde
 1. Cadouri pentru micul muncitor | Caiet pentru şcoala de...acasă
 2. O saptamana cu Fulger McQueen | Caiet pentru şcoala de...acasă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: