Jocuri si desene

Saptamana aceasta am avut in mana doua carti deosebite, imprumutate de la Roxana (multumim mult de tot!), care au prins foarte bine la S. Este vorba despre doua din cartile Luciei Muntean.

Am inceput cu Ghici, ghici, ghici ce voi desena aici?- o carticia in care desenele sunt explicate pe pasi, in imagini si versuri. Am lipit oe parchet o bucata mare din rola noastra de hartie de la Ikea, am luat fiecare cate un creion si am purces la desenat. Eu am desenat toata cartea, S. numai prima jumatate, insa si el s-a descurcat onorabil. Dupa prima jumatate a descoperit o rigla si tot ceea ce a vrut sa faca a fost sa traga linii (eu insa a trebuit sa citesc si sa desenez in continuare 🙂 ).

A doua carte ( Jocurile „Uite asa!„) credeam ca nu va avea prea mare succes la S., insa dupa ce am citit si pus in miscare (sunt poezii cu miscari) cam jumatate de carte, S. a inceput sa repete dupa mine si versurile si miscarile. Fiind un baietel introvertit, e un pic mai inhibat, se desfasoara numai in „mediu sigur”, iar faptul ca si-a dat drumul, a inceput sa faca si el semnele cerute, m-a convins sa o comand si pentru noi.

Pentru ca planuiesc o lectie cu insecte, cred ca ma voi orienta si spre Rime cu antenute.

Spor la joc si la citit!

Articolul anterior
Articolul următor
Lasă un comentariu

4 comentarii

  1. Raluca, ma bucur nespus ca v-au placut cartile noastre! Si David e introvertit. Probabil ca asa sunt baietii. Va imbratisez.

    Răspunde
    • CEl putin, ai nostri sunt asa. Dar cred ca s-ar intelege bine. Eu am avut o revelatie cand S. mi-a zis ca animalul lui favorit e ariciul 🙂

      Răspunde
  2. Mihaela Pop

     /  12 noiembrie 2012

    Ce frumos! Cred ca si Alinutei i-ar placea mai ales ce-a in care ar invata sa deseneze. Se supara ca ea nu stie desena corect. Adevarul e ca nici eu nu sunt foarte buna la desen, asa ca ma cearta si pe mine – „Uite mami, vezi, nu stii! Aceasta nu e o vacuta! E pisicuta!” Asa ca … o sa o caut si eu sa o comand de Sarbatori. Multumim pentru recomandare.

    Răspunde

Lasă un comentariu