Seminar despre fertilizarea in vitro

Cunosc multe cupluri care se confrunta cu infertilitate, dispuse sa mearga pana in panzele albe pentru a avea un copil. De aceea, cand am primit un e-mail cu invitatia de a raspandi vestea despre acest seminar, am acceptat sa o fac.

Parerea mea personala este ca solutia cea mai buna pentru cuplurile care isi doresc copii este adoptia. De asemenea, avand o fetita cu probleme genetice, nu sunt de acord cu „depistarea” lor prenatala in utero, in vederea avortului- un copil cu probleme genetice este UN COPIL, de iubit, de pretuit si de ingrijit, care iti face viata mai buna si mai frumoasa. Nu sunt impotriva cuplurilor care recurg la FIV, dar sunt cu tot sufletul importiva avortului.

Tot ce vrei sa stii despre fertilizarea in vitro – seminar cu Dr. Ruxandra Dumitrescu

 

Miercuri, 7 noiembrie, de la ora 18.30, in Coffee Grind Bucuresti, cuplurile cu probleme de fertilitate vor putea primi raspunsuri si indrumari cu privire la infertilitate si la procedura de fertilizare in vitro in cadrul unui seminar sustinut de Dr. Ruxandra Dumitrescu, medic primar in obstretica-ginecologie specializat in tratamentul infertilitatii. De asemenea, participantii vor avea ocazia sa afle raspunsuri de specialitate de la Dr. Cerasella Nicolicea, medic genetician si de la Dr. Melihan Bechir, medic embriolog.

“Infertilitatea este o problema cu care numeroase cupluri din tara se confrunta. 1 din 6 cupluri sufera de infertilitate in toata Europa, iar aceasta statistica este valabila si in Romania. Din pacate, nivelul de informare al pacientilor in privinta acestui subiect este destul de scazut, in special in cazul tehnicilor de reproducere umana asistata (fertilizare in vitro, ICSI). Decizia de a apela la astfel de tehnici este extrem de importanta, iar volumul de informatii la care pacientii au acces este foarte ridicat, dar cu date contradictorii. Din acest motiv ne-am propus sa oferim consiliere acestor pacienti si sa raspundem nelamuririlor pe care le au in ceea ce priveste tratarea infertilitatii.”, a detaliat Dr. Ruxandra Dumitrescu.

Intalnirea din 7 noiembrie reprezinta primul seminar de acest gen din cadrul unei serii de intalniri care vor avea loc bilunar si vor trata diverse subiecte de interes din domeniul infertilitatii. Participantii vor avea astfel acces la informatii legate de ginecologie, infertilitate, genetica si embriologie oferite de o echipa complexa de specialisti care va cauta sa ofere solutiile cele mai potrivite pentru fiecare cuplu infertil.

Participarea la seminar este gratuita, in limita locurilor disponibile. Pentru inscriere, persoanele interesate vor trimite un mail cu datele personale (nume, prenume, numar de telefon, varsta) pe adresa imidoresccopii@gmail.com.

Dr. Ruxandra Dumitrescu are una dintre ratele cele mai mari de succes din tara in fertilizarea in vitro. Pana acum, a ajutat in jur de 3000 de cupluri cu probleme de fertilitate sa aiba un copil. Dr. Dumitrescu activeaza in cadrul clinicii private Fertilia, supraspecializata in tratarea infertilitatii, medicina materno-fetala si ginecologie complexa.

Centrul medical Fertilia foloseste tehnologie de ultima ora, unica in tara, ce ofera tratamente care includ inseminarea artificiala, laparoscopia, histeroscopia, proceduri de microchirurgie, donarea de ovule si mame surogat, precum si fertilizarea in vitro. Printre serviciile oferite se numara investigatiile cu laser PDG (preimplantation genetic diagnosis) – singurul laser din Romania care depisteaza problemele genetice prenatale.

Articolul anterior
Articolul următor
Lasă un comentariu

3 comentarii

  1. Da, dar știai că la fertilizarea în vitro se fac mai mulți fetuși și se alege pe care să-l implanteze? De obicei se implantează trei, și dacă se prind toți, mama este sfătuită să renunțe la doi din ei, pentru că al ei corp nu este pregătită pentru tripleți ci doar pentru un singur bebe. Iar restul fetușilor…sunt folosiți pentru experimente din păcate 😦 Este o carte pe care ți-o recomand care dezbate printre altele și această problemă! Eu am studiat-o la Consiliere. Se numește Alegeri morale! Cred că ți-am mai spus de ea, oricum o carte prețioasă, care merită citită! Este de Scott Rae. http://www.faclia.ro/shop/index.php?dispatch=products.view&product_id=160 În carte se dau detalii cu privire la mai toate variantele de a avea copii, știi cu mame surogat și așa mai departe.

    Răspunde
    • Nico, multumesc mult de recomandare. Nu sunt total in tema in ceea ce priveste fiv-ul, dar cred ca orice femeie trebuie sa se gandeasca in primul rand la alegerea morala pe care o face. De aceea eu pledez mai ales pentru adoptie. Nu sunt de acord cu avortul sub nici o forma, nici cea care presupune omorarea embrionilor obtinuti prin fiv.

      Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: