Idei cu clesti de rufe

Daca ar fi sa aleg un obiect casnic ce poate fi folosit over and over in activitatile educative pentru mari si mici, as recomanda cu siguranta clestii de rufe. Sunt ieftini, vin in diferite culori, forme si materiale, pot fi refolositi si ii fascineaza pe copii. Clestii acestia l-au tinut pe S. ocupat in muuuulte randuri, mai bine decat orice jucarie scumpa.

Cat a fost el mic, i-am sortat pe culori, am invatat culorile prin jocuri ca acesta si acesta, le-am combinat cu pipecleaners intr-un joc care a prins foarte bine la noi, am facut activitati Montessori de intins rufele pe sfoara. Activitatile mentionate mai sus sunt potrivite incepand cu 18 luni, si excelente pentru dezvoltarea motricitatii fine, a capacitatii de potrivire si sortare, pentru invatarea culorilor.

Cand S. a crescut mai mare, am facut cu el diverse jocuri de numarat- unele folosind printables (ale noastre sau imprumutate), altele homemade, la fel de eficiente (iar cartoanele au fost in mare parte reciclate):

Am folosit clestii in activitati de transfer (pene sau pompoane, pentru ca sunt mai usor de apucat) sau pentru a recapitula literele- am printat fisele oferite gratuit de Camelia (multumim!)- si vreau sa va spun ca S. s-a descurcat mai mult decat onorabil, desi vara aceasta nu am repetat deloc alfabetul:

Noi am folosit clestii de rufe (e adevarat, mai deosebiti), si la diverse decoratiuni si crafts– pentru atarnat pozele in maniera festiva, de Craciun, si pentru avionul nostru, cu care S. inca se ma joaca:

Alte idei interesante, pe care planuim sa le punem si noi in practica, mai gasiti aici , aici si aici.

Daca vreti sa transformati un cleste de lemn intr-o mica bijuterie decorativa, puteti folosi tehnica servetelului sau puteti aplica dantela, asa cum a facut Camelia.

Multa inspiratie va doresc!

Articolul următor
Lasă un comentariu

5 comentarii

  1. Excelente idei, Raluca, multumim mult, suntem si noi fani clesti de rufe!! Cand merg printr-un supermarket, mereu ma uit daca gasesc unii mai deosebiti:)

    Răspunde
  2. Superb, Raluca! Si noi suntem in „febra” clamelor de rufe :)))), deci colectia ta de idei ne vine manusa, Multumim mult!

    Răspunde
  1. Despre scoala din casa noastra | Caiet pentru şcoala de...acasă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: