Primele lectii de geografie

In ton cu multi copii protagonisti ai blogosferei :), am inceput si noi primele lectii de geografie.

Inainte de a va povesti ce am lucrat, vreau sa va marturisesc ca geografia si matematica au fost punctele mele slabe in scoala. Aici am avut primele medii de noua, si nu pot spune ca mi-au fost tare dragi. Imi amintesc exasperarea tatalui meu, care incerca sa faca lectiile cu mine, si se izbea de nestiinta mea in ale geografiei (eram printr-a treia). Acum, daca ma gandesc bine, el sa fi stiut cum sa imi explice frumos acele notiuni, poate as fi prins drag de materie. Dar cum a fost totusi dornic sa ma ajute cumva, de ziua mea am capatat un glob pamantesc…Saptamanile trecute am reusit sa il aduc de la Bacau la noi acasa.

– Stii ce este acesta? l-am intrebat pe S., asteptandu-ma sa imi raspunda „Pamantul”

– Pamantesc…glob! a spus el.

Este un glob-veioza, iar pe S. l-a fascinat faptul ca poate sa il faca sa lumineze. Imediat am inceput sa discutam despre rudele noastre de peste Ocean, despre cei din Canada si cei din Japonia. Am scos avioanele puzzle (multumim, Coca– au avut un succes extraordinar!), si am facut multe curse in jurul lumii:

M-a bucurat tare faptul ca S. a retinut imediat ca tara lui se numeste Romania, si unde este locul ei pe glob. Chiar si dupa mai mult timp, a reperat-o cu usurinta.

Zilele trecute am reluat lectiile de geografie, planuind sa le facem sistematic si mai complex.

Am inceput cu o activitate draga mie, care are si ea povestea ei. Zarisem de mult pe Counting Coconuts activitatea Me on the map, preluata de Camelia, si ma gandeam sa o pun si eu in practica. Intr-o zi, pe cand faceam ordine, am dat peste cutiile noastre multifunctionale, spunandu-mi ca ar fi cazul sa le folosin din nou. Ei bine, ce sa vezi? Chiar in momentele urmatoare am vazut aceasta activitate, de care m-am indragostit imediat, si pe care am pus-o in practica cu S.

Am printat si am decupat imagini cu Baietelul de argint, orasul nostru, judetul, tara, una mica cu continentul si una cu globul pamantesc. Le-am lipit pe capacele cutiilor colorate cu sticky tag, discutand despre fiecare in parte.

Am povestit despre copilul de pe cutia cea mai mica, si aici am prins prilejul de a repeta numele lui cu ajutorul puzzle-ului nostru personalizat. Am discutat apoi despre denumirea orasului nostru, am parcurs drumul pe harta printata de la oras la satul care este „la noi la tara”, i-am spus cum se numeste judetul (ceva nou pentru el), am discutat despre Romania si am cautat-o din nou pe glob, despre Europa si am repetat cantecelul nostru (improvizat, dar pe care S. il iubeste) cu continentele, si am inchis totul in cutia mare a globului pamantesc.

  Manipuland cutiile de marimi diferite, S. isi poate da seama ca orasul e mai mic decat judetul, judetul decat tara, etc., si poate intelege mai bine noile concepte. Lectia a fost interesanta si eu una sunt tare multumita de cum a iesit.

Daca vreti sa vedeti cum s-au apropiat alti prichindei de primele notiuni de geografie, urmariti si lectiile Adinei, Antoanetei si ale Cameliei.

Happy learning!

Articol anterior
Articol următor
Lasă un comentariu

4 comentarii

  1. Raluca, imi place mult ce ati facut!! Incerc sa caut si eu cutii, sa facem asa, imi place mult ideea!

    Răspunde
  2. imi place mult ideea cu cutii;o voi pune si eu in aplicare curand 🙂

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: