Lectia despre pasari

Zilele trecute am facut impreuna cu S. o lectioara despre pasari, care ne-a tinut ocupati 40 de minute si mai bine.

Am inceput de dimineata cand ne-am initiat amandoi in tehnica servetelului, eu mai mult cu arborele genealogic, el mai cu seama facand o plansa potrivita temei noastre, cu ajutorul unui servetel pascal. Seara prima activitate a fost cea de potrivire a oualelor noastre de plastic pe plansa mai sus pomenita, unde am numarat si am repetat culorile. Un ou era doar pe jumatate (trebuie sa caut cealalata jumatate prin casa 🙂 ), iar S. mi-a explicat ca din el a iesit deja puisorul. Apoi am facut un puzzle in straturi, pe care il avem imprumutat de la Camelia (multumim!), gratie caruia S. a putut observa alcatuirea unei pasari- schelet, organe, muschi, penaj.

Dupa aceea we took our time si am citit multele carti pe care le avem pe aceasta tema- incepand cu Zborul, de la ed Litera (pe care o vad si acum la reducere la numai 5 lei- si va rog sa ma credeti, e o carte care merita mai mult decat atat! De fapt, Litera are niste reduceri atat de tentante, incat trebuie sa imi infranez bine pornirea de a mai comanda ceva). Am avut chiat si doua carti din copilaria mea, care insa depaseau varsta lui S. si doar le-am rasfoit un pic:

Daca planuiti o lectie despre pasari, aveti aici o sumedenie de idei din care se va inspirati. Lectiile noastre sunt mai scurte si mai putin complexe, pentru ca le facem printre orele dedicate terapiei lui Cati si iesirilor pe afara.

Happy learning!

 

Articolul următor
Lasă un comentariu

2 comentarii

  1. Super lectie!!!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: