Hoinari prin anotimpuri

Laura Frunza recomanda ieri doua carti care mi s-au parut extrem de interesante- carti fara text, dar cu ilustrati amanuntite, pe marginea carora poti broda o sumedenie de povesti. Cum lui S. ii plac detaliile si ii place sa observe ilustratii cu amanunte, mi-au trezit imediat interesul. Pretul lor mi s-a parut insa un pic prea mare. Hoinari prin anotimpuri- Primavara si Vara, ed. Casa.

Se facu totusi ca Elefant.ro are in acest weekend reduceri de 35 % tocmai la aceste carti- si acum costa ~32 de lei.

Daca aveti imaginatie si un copil pasionat de amanunte, vi le recomand- eu abia astept sa ajunga si voi reveni cu un edit pentru a va spune parerea mea dupa ce le vad…fata in fata.

Later edit

Ieri au sosit cartile si seara, inainte de culcare, am citit cu S. o pagina din cartea Primavara. A fost extraordinar de incantat, la o prima vedere, pentru ca pe coperta aparea o masina de gunoi. Cum masina cu pricina era si pe prima pagina, cea „citita” de noi, S. a fost foarte interesat de „poveste”. Asa cum m-am asteptat, pagina cu detalii l-a fascinat, am discutat pe marginea ilustratiilor, ne-am pus intrebari, am incercat sa ghicim povestile personajelor si sa le inventam trecuturi, cariere, etc. Sunt sigura ca va indragi cartea foarte mult. De asemenea, rasfoind cartea Vara, am dat peste niste imagini cu un incendiu, masina de pompieri, expozitie de cavaleri si un santier- deci preconizez ca si ea va fi un succes. Pozele sunt din aceasta din urma carte, Vara.

La ce ne ajuta astfel de carti?  Iata cateva recomandari ale psihologului Adina Botis, care mi-au fost sugerate de reprezentata ed. Casa- Emese Bokos.

Exista copii care prefera cartile cu ilustratii mari si text mult, dar pentru cei ca S., pasionati de detalii si dispusi sa „schimbe” povestea in fiecare seara, le recomand din inima.

Articolul anterior
Articolul următor
Lasă un comentariu

8 comentarii

  1. abia astept sa ne povestesti cum sunt cartile si daca i-au placut lui S. 😉

    Răspunde
  1. De toamna… | Caiet pentru şcoala de...acasă
  2. Activitati saptamanale (3) | Caiet pentru şcoala de...acasă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: