Jucarii

Daca as enumera toate dulapurile care la noi in casa gazduiesc jucarii sau materiale educative, lista ar fi foarte lunga. De fapt, pe masura ce creste S., mai facem loc in cate un dulap sa indesam ultimele jocuri, carti sau cadouri primite. Este adevarat ca se joaca cu fiecare doar din cand in cand, le rotim, iar la unele, care nu sunt pentru varsta lui, inca nu a ajuns. Favoritele lui raman masinutele si plastilina.

Cu toate acestea S., de fiecare data cand vede borcanele de pe masa aranjate mai „nu stiu cum”, de fiecare data cand vede un capat de carton colorat sau o ata, ma intreaba daca nu e cumva un joc pentru el. Gratie experimentelor noastre, toata casa a devenit material pentru joaca. Mereu ma intreaba daca i-am pregatit vreo jucarie frumoasa (homemade) sau daca nu cumva planuim una pentru ziua aceea.  Acest lucru nu ma poate decat bucura. S. a invatat sa fie creativ, sa foloseasca obiectele din jur in diferite moduri, sa vada intr-o strachina si intr-un fir de sare taramul magic al jocurilor experimentale. Imi place ca isi dezvolta simtul observatiei, curiozitate stiintifica si imaginatia. Deseori inveteaza el jocuri cu ce gaseste la indemana.

A invatat ca orice recipient poate deveni altceva, si se joaca des cu ouale de ciocanit, cuburile cu cifre, masina din cutie (pe care n-am apucat sa v-o prezint in timp util) si altele asemenea. S. devine un copil inventiv (nu stiu daca ar fi fost „de la natura”, dar devine prin puterea exemplului).

Asadar, cand am dat, in noaptea asta pe la ora 4.30, peste concursul de pe site-ul de jucarii  TOYSHOW.RO, m-am gandit sa povestesc despre cele homemade. Va invit sa vedet categoria lor de jucarii educative– pentru cele ce ati studiat curcubeul sau planetele in ultimul timp, sunt cateva surprize faine, iar lui S. stiu sigur ca i-ar placea motorul cu ardere interna 🙂 Fiecare participant primeste un voucher de 20 de lei, iar premiul cel mare, un voucher de 100 de lei, se va descoperi prin tragere la sorti.

Succes si voua!

Reclame
Articol următor
Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: