Copii Suflete Sperante

Pe Ecaterina Stroe si pe micuta Raisa le-am cunoscut virtual in ziua in care am dat startul blogului Fara sa stie, ingeri. I-am citit povestea de la inceput si pana la sfarsit, am admirat puterea ei, hotararea de a gasi cea mai eficienta terapie, cea mai indrazneata operatie care sa o ajute pe Raisa sa se recupereze. Ecaterina nu este doar o mama de fetita speciala, este o mama speciala- deschisa, calda, gata oricand sa ofere un sfat, sa te ajute cu tot ce ii sta in putere: am primit de la ea o sumedenie de informatii; gratie ei am luat legatura cu singura familie din Romania care face terapia Doman (cea pe care vrem sa o facem si noi cu Cati) si acum ne pregatim sa plecam pentru evaluare in Anglia. Ecaterina lupta nu numai pentru Raisa, ci pentru toti cei 50000 de copii cu deficiente neuro-motorii din Romania.

Impreuna cu alti parinti de copii speciali au pus bazele asociatiei Copii Suuflete Sperante. Mi-am permis sa preiau o parte din descrierea de pe site-ul lor:

Asociația Copii Suflete Speranţe este un proiect umanitar prin care membrii fondatori, colaboratorii și ceilalți membri se pun la dispoziția comunității cu pasiune, dedicare și resurse pentru sprijinirea copiilor cu probleme neuro-motorii și a familiilor lor atât prin ajutor direct (fonduri și consiliere) cât și indirect prin coordonarea campaniilor de promovare, strâgere de fonduri dar și proiectarea, construcția și administrarea în Romania a unui centru nou, modern pentru recuperarea și reabilitarea copiilor cu probleme neuro-motorii care să înglobeze cele mai recente tehnologii si practici medicale.
                        Înființată în 2011 asociația noastră își dorește să reunească sub același acoperiș un număr cât mai mare de profesioniști din diferite domenii, oameni bine pregatiți și motivați, oameni de bine, oameni simpli, cinstiți și onești, oameni care cu suflet și dedicare pot ajuta cauza noastră și astfel împreună să ne atingem scopul final de lăsa copiilor noștri o moștenire valoroasă, mărturie a faptului că noi oamenii, comunitatea în ansamblul ei, suntem tot ce trebuie și suficient pentru ca lucrurile să meargă într-o direcție bună. Prin munca și efortul nostru, fiecare dintre noi vom adăuga cărămidă după cărămidă, ne vom face cunoscută voința și puterea de a fi mai buni, de a-i ajuta pe semenii noștri în suferință, vom da o nouă semnificație vieții noastre de zi cu zi, ne vom alătura altora asemeni nouă si astfel împreună ne vom face auziți prin realizările noastre.
                      Din păcate, astăzi în România, consilierea părinţilor copiilor cu probleme grave de sănătate este întâmplătoare sau lipseşte atât în mediul medical cât şi cel al asistenţei sociale, nu există programe naţionale ori centre specializate, sau prea puţin; practic în cele mai multe cazuri coordonarea unui program de tratament pe termen mediu şi lung revine exclusiv parinţilor. Este o responsabilitate uriaşă care necesită un volum mare de informaţii şi însuşirea corectă de către parinţi a caracteristicilor bolii, întelegerea corectă a diagnosticului şi a practicilor de recuperare.
                      Mulţi copii cumulează mai multe suferinţe şi medicii sau terapeuţii se ocupă fiecare de bucăţica lui şi tot parinţilor le revine rolul de a armoniza în programul zilnic diferitele tratamente.

Pentru a face faţă unei astfel de provocări parinţii trebuie să acorde foarte mult timp şi atenţie copiilor şi trebuie să o facă eficient deorece multe afecţiuni se remediază mult mai uşor dacă sunt abordate la vârste mici sau foarte mici, chiar în stadiul de bebeluş.                   La rândul meu părinte în aceeasi situaţie, mă confrunt cu lipsa de informaţii, lipsa de programe şi date concrete despre paşii ce ar trebui urmaţi, despre ultimele metode de tratament, despre ce va urma. Asociaţia noastră îşi propune sa devină un nod important în recuperarea şi reabilitarea copiilor cu probleme neuro-motorii, în consilierea părinţilor, iar prin intermediul viitorului centru de diagnostic şi tratament de la Constanţa să intercepteze un număr cât mai mare de cazuri din România, diminuând astfel afluxul românilor către clinicile din străinătate şi oferind opţiunea ca şi la noi in ţară să poţi beneficia de cele mai noi metode de recuperare şi tratament practicate la nivel mondial.
          Prin intermediul viitoarei clinici nu vom ajuta doar un copil sau doi sau zece ci îi vom ajuta pe toţi copii afectaţi de teribila boală. Tocmai de aceea construcţia clinicii precum şi proiectele adiţionale interconectate  sunt printre prioritaţile asociaţiei noastre. Ne dorim ca un numar cât mai mare de oameni să aprecieze şi să susţină eforturilor noastre şi vă aşteptăm cu drag să vă alăturaţi cauzei noastre. Împreună cu siguranţă vom reuşi!

Mai multe despre scopul si proiectele acestei Asociatii puteti citi aici.

Va invit sa va implicati cumparand un tricou, donand o suma. Puteti pune o caramida  in constructia clinicii. O puteti cimenta cu speranta.

Poate ca in viata voastra exista vreo ruda, un prieten, care pare a avea de toate. Poate ca va este greu sa alegeti cadoul potrivit pentru el- ei bine, faceti aceasta fapta buna in numele lui, daruindu-i un astfel de tricou. E o haina…de suflet.

Activitatea lor se poate urmari si pe pagina de Facebook.

Am fost atat de bucuroasa urmarind campaniile umanitare din blogosfera romaneasca- s-au strans sume imposibile pentru salvarea unor copii. Unul cate unul, fiecarui copil ajutat i s-a dat o sansa spre normalitate. Haideti ca, impreuna, sa facem ceva pentru 50.000 de copii.

Va multumesc!

Articolul anterior
Lasă un comentariu

Un comentariu

  1. O mama de diamant « Caiet pentru casa mea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: