Aventura spatiala: Cartile (2)

In seara in care am mesterit racheta noastra, S. a vrut sa citeasca si cartile pregatite.

Una dintre ele nu este o carte propriuzisa, ci un fel de pliant care se desface ingenios, lasand sa se vada diverse imagini. Nu stiu exact cum sa explic mecanismul- pliantul se desface de la mijoc inspre stanga si dreapta, apoi sus si jos, etc.

Am avut in biblioteca 2 carti care se potriveau temei noastre (I wish I were an alien si Berenstain Bears On The Moon) , si am profitat de o a treia aflata la noi (The Spaceship):

In afara de acestea, i-am propus lui S. o carte cu autocolante (tot pe aceeasi tema, bineinteles)- dar a refuzat-o. Ne-am jucat si cu  niste stelute fosforescente, pe care vreau sa i le lipesc mai tarziu pe tavanul camerei lui (cand va binevoi sa doarma in camera lui):

In final, sunt multumita de cum a iesit tema noastra. Voi ce ati mai fi inclus?

Dupa cate zile de la tema spatiala, am facut cu S. lectia despre Romania. Pe o carte a vazut globul pamantesc, si  mi-a spus ceva de genul: Tu ‘cheta mergi iuna, vezi papant 🙂 (adica: eu merg cu racheta pe luna si de acolo vad pamantul). Ceva-ceva tot a inteles el!

Articolul următor
Lasă un comentariu

6 comentarii

 1. imi plac asa mult carticelele dedicate copiilor 🙂
  noi am discutat la un moment dat despre sistemul solar (cred ca avea Daria 3 ani la vremea aia) si m-am trezit ca vine pitica la mine cu un desen foarte interesant: cum vedea ea sistemul nostru solar – era destul de reusit: Soarele si diverse planete erau reprezentate acolo,tot felul de cercuri facute in jurul planetelor (ii explicasem cum se invart cu ajutorul unor mingi), Saturn- planeta ei preferata era cea mai mare dintre toate….
  si totul pornise de la o discutie simpla, transformata in joaca cu ajutorul unor mingi – am aranjat totul asa cum e sistemul nostru solar si am vorbit cu ea….
  copiii sunt foarte receptivi,trebuie doar sa te ocupi de ei, asa cum faci si tu FELICITARI!
  noi acum am luat niste sisteme solare de la Noriel care se lumineaza noaptea, pe tavanul camerelor lor au stele,planete,luna,soarele….e frumos sa-i vezi cum traiesc momentul si se bucura de orice 🙂

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: