Despre brad

Bradul de Craciun este singura traditie ne-biblica pe care o avem in familie, dar de dragul reactiei lui S. si a faptului ca Ecaterina adora luminitele nici nu se pune problema sa nu facem (ca sa fiu sincera, faceam si inainte de a avea copii, asa ca nu ar trebui sa ii folosesc ca pe o scuza, ma bucura si pe mine ornatul lui).

Dar ii voi atribui o simbolistica crestina, dupa o poveste gasita intr-o carte pe care o am de cativa ani. Lui S. deja i-am povestit pe scurt continutul cartii, si o vom relua in fiecare an de Craciun.

Povestea, prescurtata, suna cam asa:

Au fost odata un maslin, un stejat si un brad. Maslinul visa sa fie intr-o buna zi un cufar care sa ascunda o comoara, dar a fost taiat si transformat intr-o iesle. Stejarul visa sa fie o corabie care sa transporte un rege. A fost si el taiat si transformat intr-o simpla barca de pescuit. Bradul visa sa ramana vesnic pe stanca, sa ii indrume pe oameni spre Dumnezeu. Ieslea a adapostit in cele din urma cea mai pretioasa comoara- Pruncul Iisus. Barca a fost cea din care Domnul a potolit furtuna. Bradul a cazut la pamant doborat de un traznet, si apoi transformat in crucea care ne aminteste mereu de jertfa Domnului si ne indreapta spre Dumnezeu.  

Cam asta va semnifica bradul in familia noastra, si ma bucur ca am gasit si suportul (cartea) care sa ma ajute sa ii transmit o bucatica de intelepciune crestina.

Articolul anterior
Lasă un comentariu

8 comentarii

 1. coca

   /  8 decembrie 2011

  E foarte frumoasa cartea…noi avem desenul animat cu cei trei copaci…si baietelul nostru a fost impresionat de acesata poveste……….

  Răspunde
  • Cred ca trebuie sa fie foarte frumos desenul. Eu mai aveam si niste figurine din carton care sa ilustreze povestea, dar pe unele cred ca le-am pierdut 😦

   Răspunde
 2. foarte frumoasa povestea; este prima data cand o „ascult”/citesc 🙂

  Răspunde
 3. Laura Frunza

   /  8 decembrie 2011

  O sa caut si eu cartea asta, foarte frumoasa povestea!

  Răspunde
 4. Laura Frunza

   /  9 decembrie 2011

  Da, am si gasit-o, sunt o multime de variante si la preturi accesibile. Acum o vreau si pe cealalta, Away in a Manger. Cred ca trebuie sa incetez cu carti ca in curand nu o sa mai am loc de ele 🙂

  Răspunde
 1. Recomandari carti de Craciun, carti de iarna – Mic Atelier de Creație

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: