Copiii din Kenia vor sa mearga la scoala

Am auzit, de curand, despre situatia grava din Africa, despre foametea care bantuie in Etiopia, Somalia, ba chiar si Kenia (si poate si alte tari din zona respectiva). As fi incercat din tot sufletul sa fac ceva pentru copiii muritori de foame din aceste tari (consider ca noi, astia din Romania care ne plangem foarte mult de soarta noastra suntem, de fapt, niste privilegiati si rasfatati ai soartei, ca cei mai multi dintre noi o duc cu mult mai bine decat majoritatea saracilor de pe glob). Insa am auzit si despre donatiile furate de piratii sau soldatii somalezi, de faptul ca ceea ce s-ar dona de aici nu ar ajunge, din pacate, la copiii care au nevoi peste nevoi.

S-a intamplat insa ca prietena mea din studentie, Lavinia, exceptionala ca om si ca si cadru universitar, sa fi facut o calatorie in Kenia, impreuna cu o echipa intreaga de alti tineri voluntari, si a aflat first hand despre nevoile de acolo, despre oameni de incredere care vor folosi donatiile in scopul dat. Despre hotararea mea personala in aceasta privinta nu are sens sa povestesc, insa poate va intrebati de ce copiilor din Africa si nu celor de la noi…De ce in Kenia si nu in Romania, doar aven si noi orfanii nostri, amaratii nostri? Pentru ca suntem oameni si copiii de acolo sunt tot copiii nostri. Pentru ca, daca fiecare tara si-ar vedea numai de ai ei, cui ii raman acei bieti micuti ai caror tara NU POATE sa ii ajute? Ei sunt copii de oameni- deci ai nostri- de ajutat, de ingrijit, de iubit si de educat.

Iata scrisoarea pe care Lavinia mi-a trimis-o mie- si care contine si un fragment (impreuna cu contul unde se pot face donatii) din scrisoarea cuplului respectiv (care a deschis o scoala si un orfelinat intr-un slam- o zona foarte saraca- din Narobi):

Draga mea Raluca,

Iti trimit acum cele cateva cuvinte despre copiii din Africa.
Cred ca una dintre modalitatile reale in care societatea africana poate fi ajutata este prin sustinerea taxelor de scolarizare pentru copiii foarte saraci. Chiar daca scoala este gratuita si obligatorie, totusi, copiii trebuie sa plateasca o taxa care variaza intre 300 si 7000 de shilingi kenieni pe luna (adica cel mult 5 euro pe luna, suma pe care o familie saraca nu si-o poate permite). Scoala este organizata dupa modelul britanic, fiind o combinatie intre scoala publica si scoli private, taxele variind foarte mult in functie de aceasta. Pentru kenienii cu care am discutat toti, fara exceptie, fie parinti, fie copii, considera scoala ca fiind esentiala si singura cale de iesire din saracie. Copiii stau la scoala toata ziua si primesc o masa calda, pentru multi dintre ei aceasta fiind singura mancare pe care o primesc. Tinand cont de faptul ca aproximativ  42% din populatia Keniei are intre 0 si 14 ani, cea mai mare posibila investitie in acea lume este de fapt in educatia copiilor. Am gasit in Kenia proiecte extraordinare pe care localnicii le-au dezvoltat pentru copii. Un astfel de proiect este cel al familiei Thomas si Beatrice Omolo care au organizat o scoala in slamul Kibera din Nairobi, unul dintre cele mai sarace locuri de acolo.
The children will miss you and I trust that you will consider spending more time with them if you get another opportunity to come a gain. We saw your energy in every area including the construction as you cleared the timber and put hammer to nails, you are all round servants! You were a very exciting team and very energized to serve and you kind of know how to make a joyful noise everywhere, you kept us warm all the time! We will keep you informed of the progress here as we believe that you will continue to partner with our vision through prayers and in any area the Lord enables you to, you will be such an encouragement as we seek to do even much more activities in the ministry including the coming children’s camp in December.We are pleased to send you the account as you requested it by faith and we will trust God to open doors for you as you seek to partner with us in whatever way He leads you.
NAME:  GARDEN OF EDEN KENYA,
BANK:   BARCLAYS BANK OF KENYA LTD.ACC NO.  030 75 1133200BRANCH:  MOI AVENUEPO BOX 30116 – 00200 NAIROBI KENYA
Thanks and God bless you sooo much!
 
Pentru cei care insa se gandesc ca ar fi mai de folos sa ajute copiii din Romania, va invit cu drag sa participati la campania initiata de copilul.ro – http://www.copilul.ro/forum/suntem-o-comunitate/ajutam-si-suntem-ajutati/donatie-pentru-gradinite-32724/index13.html  

 
Orice fel de donatie, chiar si cea a timpului si a rugaciunilor voastre, conteaza!
 
 
Anunțuri
Articol anterior
Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: