Carticica cu pagini de fetru

Prietenii nostri Cristina si Roy au venit saptamana trecuta pe la noi, aducand, pe langa prilejuri de conversatii si fun shared together, materiale educative din Anglia pentru S. (Cristina este foarte priceputa la copii, voluntariaza in doua play-groups in orasul in care locuieste si planuieste sa  faca cursuri in early education si sa dechida o mini- gradinita la ea acasa.  Roy este profesor de literatura engleza, si din cand in cand il mai provoaca pe sotul meu la cate o drumetie pe Ceahlau. Cristina a fost foarte draguta ca, in cadrul unei sume convenite dinainte, sa imi aleaga niste materiale educative pentru S., in plimbarile ei pe la charity shops si magazine cu pret redus. Nici ca s-ar fi putut gasi o persoana mai potrivita sa faca asta- alegerile ei nu m-au dezamagit niciodata. Multumim tare mult, Cristina si Roy!)

Una dintre favoritele mele aduse de ea este cartea cu pagini de fetru. Este o carte cu o pagina de carton si una de fetru, alternativ. Pagina de carton are un text si imaginile unor animale din jungla, iar pe pagina de fetru este cate un fundal cu padurea tropicala, pe care copilul trebuie sa aseze niste figurine din fetru aflate in caseta atasata de carte.

Lui S. i-a placut mai ales sa potriveasca figurinele pe imaginile animalelor, si eu le-am pus pe pagina de fetru asa cum o cerea textul. Dar a fost uimit cand am ridicat cartea in picioare si figurinele nu au cazut (cel putin nu imediat 🙂 ). Mi se pare super folositoare cartea asta, pentru ca am repetat animalele din jungla,  S. a facut o activitate de matching (potrivire), iar textura fetrului a transformat o simpla lectura si intr-o activitate senzoriala.

Happy reading!

Articolul anterior
Articolul următor
Lasă un comentariu

5 comentarii

 1. OOOOO e super dragutza cartea. Si noi o avem! Animalele sunt identice cu cele din cartea voastra numai ca sunt cu magnet. Paginile cartii sunt toate cu fundal din padurea tropicala si au text care iti spune unde sa asezi animalele. Noi am pus animalele si pe frigider si asa a invatat Stefi sa imi aduca pe rand cate un animal pe care il numeam eu. Sunt 26 de animale si le-a invatat pe toate. Se distreaza de minune si activitatea asta ne tine si 30 de min ocupate. Activitatea aceasta o faceam in urma cu 3-4 luni cand a primit cartea de la tati, acum nu mai e o curiozitate, dar animalutele inca sunt pe frigider si Stef se mai duce pe la ele, le mai saluta, le da cate un pusi si le mai schimba locul intre ele.

  Răspunde
  • Se vede ca e fetita- S. nu relationeaza asa de strans cu animalele 🙂
   E faina cartea, nu? Planuiesc sa o exploatez la maximum.

   Răspunde
 2. luckyrock

   /  14 mai 2012

  foarte draguta cartea.:)
  oare nu mergea pus niste arici? poate nu mai cadeau figurinele.
  exista arici autoadeziv.

  Răspunde
  • Nu stiu daca merge arici- s-ar aglomera toata pagina, si cred ca si figurinele n-ar mai incapea in cutiuta lor. Deocamdata suntem multumiti asa 🙂

   Răspunde
 1. Distractie cu animale « Caiet pentru casa mea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: