10 rechizite (8)

1. Creioane cerate

2. Quercetti

3. Do-a-dot markers

4. Carti

5. Calendar

6. Puzzle si litere magnetice

7.  Sensory bin

8.  Arts & Crafts (in moduri creative)

S. este mult prea mic pentru ca invata alfabetul ca scolarii…ba chiar prea mic pentru a-l invata ca prescolarii. De aceea, intentia mea nu este sa il invat sa scrie sau sa citeasca, ci sa recunoasca literele si sa stie ca ele se folosesc la scris si la citit. Si, mai mult decat orice, sa se distreze invatand.

De aceea incerc sa incorporez cat mai multe activitati creative, hands on, in studiul literelor. Va povesteam la un moment dat despre pictatul cu sabloane- https://caietpentrucasamea.wordpress.com/2011/02/26/pictatul-cu-sabloane/ . Ei bine, am incercat sa stampilam dupa sablon un avion, avand in vedere ca saptamana aceasta studiem A de la Avion.

Din pacate, nu va pot arata si „opera”, nu am gasit caietelul cand a fost vremea de pozat. Ne-am distrat si cu tablita cu pilitura de fier, facandu-l sa dispara pe A. De curand va aratam si stampilele noastre homemade- si am facut una si pentru litera A.

Pentru mine important este ca S. sa vizualizeze litera in cat mai multe moduri posibile, si pornind de la aceasta sa facem si activitati de genul arts&crafts. Am folosit Aquadoodle ca sa ii arat litera, iar apoi s-a lasat cu niste mazgaleli de toata frumusetea, in fata carora S. nu mai contenea sa zica Wow!. Macar din acest punct de verede, se incadreaza la capitolul arts…:)

In viitor vom explora si alte  metode creative de a studia literele- cu siguranta, S. s-a bucurat de cele prezentate aici.

Articolul anterior
Articolul următor
Lasă un comentariu

3 comentarii

  1. R

     /  14 august 2011

    You’re welcome!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: