5 minute pentru mama

…sunt acele 5 minute de liniste, pe care le castig prin activitati care sa il capteze pe S. in joaca independenta. De fapt, recunosc cu sinceritate ca am nevoie de 10 minute, de 15 sau uneori chiar mai multe, mai ales cand trebuie sa ii dedic si Catiei atentia mea- dar se pare ca activitatile independente nu il tin pe S. prea mult timp ocupat (desi ar dura si 30 de minute daca s-ar implica si mama in joaca 🙂 ).

Iata cateva care au avut oarecare succes la noi:

  • creta si tablita- exploatate in diverse moduri (mai scrie, mai sterge, mai ruleaza creta pe tabla, sau pur si simplu rupe creta in bucati mici…daca asta il face fericit, de ce nu? ):
  • Exersarea motricitatii fine cu creion, hartie si apoi taierea cu foarfeca (am gasit intr-un magazin second hand un set nou si dragut pentru copii- cu carnetel, creion, radiera si foarfeca, care l-a incantat pe S.):
  • O alta activitate propusa a fost sortarea pe forme (insa nu a avut succesul scontat- cred ca S. a depasit faza cand il incanta sa sorteze, sau trebuie provocat cu ceva nou):

Cand S. era mai mic am experimentat si alte metode de a-l tine ocupat, despre care v-am povestit aici- https://caietpentrucasamea.wordpress.com/2011/04/06/5-minute-pentru-mama-trusa-cu-surprize/.

Spor la joaca independenta!

Anunțuri
Articol anterior
Articol următor
Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: