Despre fotografii

Am citit recent ca a fi parinte inseamna mai mult decat a te juca jumatate de ora cu copilul, a cumpara haine dragute la mall sau a avea un pretext pentru a face fotografii frumoase. Eu gasesc, totusi, ca fetita mea e cel mai bun pretext pentru astfel de fotografii. Imi place cand mi se spune cat de draguta e Cati in poze. De altfel, consider aceste poze un dar din partea lui Dumnezeu: eu sunt departe de a fi macar un bun fotograf amator, niciodata nu am stiut sa exploatez aparatul, sa incadrez bine, sa descoper unghiuri in care lumina sa cada avantajos. Dar catava vreme m-am necajit pentru ca pozele Catiushei nu o aratau la fel de dulce si draguta cum o vedeam noi in viata de zi cu zi. Pe de alta parte, aceste poze incapsuleaza si o lectie de dragoste.

Da, pozele sunt asa cum sunt ele- nemodificate si ne-photoshop-ate, dar o prind pe Cati at her very best– si vor fi o amintire pretioasa in viitor. Citeam de curand ceva asemanator:

Only the other day I was shown a passport photograph of somebody I knew. On such occasions it is not generally polite or kind to say, „Oh, what an excelent likeness of you it is!” but rather to murmur comminseratingly, „I would have never recognized that as a picture of you; how simply frightful passport photos make one look!”. Why is that? Simply because the photo of us taken in a harsh, glaring light seems to show up every defect in hard lines and leave no trace of the poorly developed good ones! Everything we would rather people did not notice about us is revealed with unkind proeminence.

…But pay the photographer just a little more in order to have the picture „touched up” and then all your friends will exclaim happily, „Oh, what a perfect likeness of you at your very best!”…In fact [the photographer] is helping us to look as he knows we would really like to be, though not even the most skillfull art can induce beauties which are not there and make it still apear as „a true likeness”. It can, however, cover a multitude of defects and show us an inspiring picture of ourselves as we would really like to be.

What a message there is here for us! Again and again the Gospels reveal the fact that Jesus looked at people in a special way, not concentrating on their filthy rags or horrible leprous flesh, nor on the self satisfied smile of some and the marks of sinful living in others.

(Hannah Hurnard)

Daca noi ne uitam la copiii nostri prin lentile de iubire, cu atat mai mult Dumnezeu, care este dragoste, ne va fotografia prin prisme de iubire. Cred ca si el cauta sa creeze amintiri cu noi din „unghiurile” noastre cele mai bune. Privind asa lucrurile, poate ca nu ne va mai fi teama sa ne apropiem de El si sa ne lasam „fotografiati” de Ochiul Sau.

Va doresc o zi…de imortalizat si pus in rama!

Anunțuri
Articol anterior
Articol următor
Lasă un comentariu

6 comentarii

 1. Cristina

   /  31 Iulie 2011

  Mie mi se par tare inspirate si reusite pozele cu capsunica ta care este o dulcica!:)

  Răspunde
 2. Raluca, și mie îmi plac foarte mult fotografiile cu Cati și mi se par foarte frumoase și bine făcute. Se pare că ți-ai descoperit un nou dar:). Dar îmi plac foarte mult toaletele ei, e o fetiță așa de elegantă și frumos asortată!

  Răspunde
  • Lia, mereu mi-am dorit o fetita feminina, si de cate ori mai dau peste o rochita (toate sunt primite de la verisoare si prietene) ma grabesc sa o trag in poza- e foarte dulce in rochite dantelate. Am vazut poze cu fetitele tale- superbe amandoua- trebuie sa fii o mamica tare mandra de ele!

   Răspunde
 3. ioana

   /  3 Noiembrie 2011

  E atat de frumoasa.. E un ingeras ! isi papa manutele scumpica de ea .
  Nu mai am rabdare sa ajung sa citesc ce face acum ..M-a captivat atat de mult povestea voastra incat am impresia ca va cunosc desi nu v-am intalnit niciodata si poate nu va voi intalni Ce ciudat cum un singur cuvant iti poate aduce schimbari atat de mari in suflet ..parca m-am trezit din somn

  Răspunde
  • Uite, blogul acesta exista cu mult inainte de Cati. am decis sa adaug si povestea ei aici, poate ca prin ea cineva isi va schimba parerea despre avort, despre copii cu nevoi speciale, poate ca prin povestea ei Cati va face lumea un pic mai buna. Si cand cineva imi spune (asa cum o faci tu acum) ca si-a schimbat pozitia fata de aceste aspecte, simt ca totul are sens, si imi face ziua mai luminoasa!

   Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: