Cuburile si beneficiile lor

Doua seturi de cuburi (unul din lemn natur, altul colorat) au fost unele din primele jucarii pe care i le-am cumparat lui S. Desi nu eram inca  pasionata de early learning si de activitati educative, mi-am dat seama ca sunt o jucarie open ended (ce poate fi folosita in multiple feluri), si ca il vor insoti pe S de-a lungul anilor. La inceput, S. se distra foarte tare sa le deserte din cutie (pe parchet- cat mai mult zgomot- vai de bietii vecini!), insa niciodata nu l-a pasionat pusul lor inapoi :). Am povestit mai demult despre ele si aici- https://caietpentrucasamea.wordpress.com/2010/12/19/jocuri-si-jucarii-pentru-bebelusi/.

Dupa aceea, le-am folosit la invatarea formelor si culorilor, in activitati de sortare, si am planuit niste jocuri si pentru cand vom invata alfabetul. Le mai folosim cu succes si in pretend play, sa construim decorul pentru diferite scenarii.

Specialistii considera pusul cuburilor unul peste altul o etapa importanta pe care copilul trebuie sa o atinga in dezvoltarea lui. De pilda, la un an, se asteapta ca micutul sa poata pune 2/4 cuburi unul peste altul, iar la doi ani 8. Mai multe despre asta puteti citi aici-http://pediatrics.about.com/od/growthanddevelopment/ig/Developmental-Milestones/Making-a-Tower-of-Blocks.htm  Unii copii sunt adevarati stackeri (le place sa cladeasca turnulete)- S. nu e prea pasionat de asta (inca), dar reuseste sa faca tururi de 6-8-9 cuburi (depinde de noroc, si de forma cuburilor pe care si le alege).

Care sunt beneficiile jocului cu cuburi? Ele ajuta la dezvoltarea urmatoarelor aspecte:

  • coordonarea ochi- mana;
  • intarirea musculaturii mainii;
  • imbunatateste motricitatea fina;
  • orientarea spatiala;
  • promoveaza abilitatea de a gandi logic.

Sursa mea de inspiratie pentru acest articol a fost acest recent descoperit blog-http://www.funwithmama.com/2011/03/812/.

Spor la joaca!

Articolul anterior
Articolul următor
Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: