Vise naruite

19 Ianuarie 2005

Visele  sunt ca niste aripi de ceara pe care tu singur, Dedal iscusit, ti le-ai construit. Stii ca nu vei putea zbura niciodata cu ele daca nu te identifici cu ele pe deplin. Si, fara sa-ti dai prea bine seama cum, ele se tes in pielea ta, devin una cu tine. Si incepi sa alergi. Te inalti chiar putin de la sol.  Pare sa functioneze: vei fi un invingator.

S-ar putea sa cazi.

Vei incerca, totusi, sa te ridici.

Dar s-ar putea sa cazi rau. Sa treaca mult timp pana vei fi in stare sa te ridici din nou. 

Doare.

Iar Dumnezeu ce face  in momentul acela?

Ar trebui sa te ia, sa te ridice, poate sa te scuture de praf ca o mama grijulie si sa te impulsioneze sa mergi mai departe. Asa ar fi normal. Asa ar actiona orice parinte iubitor.

Dar El- El reactioneaza cum nici nu te astepti. Apuca aripile tale si ti le smulge, cu pielea pe care au fost lipite cu tot. Pe langa socul si durerea cazaturii (de care acum iti dai seama ca nu fusesera asa de rele), acum primesti durerea cu mult mai usturatoare a ranii provocate de Dumnezeu. El iti arunca aripile tale frante in fata, iar pentru o clipa (sau mai multe) nu poti decat sa le privesti socat- sunt visele tale rupte, zdrobite, care nu mai folosesc nimanui la nimic.

Te poti mania pe Dumnezeu. Poti sa-L tratezi cu furie, apoi cu resentiment, apoi cu indiferenta si impietrirea inimii tale. Ranile din spate se vor cicatriza, dar nu vei indrazni sa-ti faci niciodata alte aripi.

Dar poate te vei supune voii Lui. Poate vei accepta binele pe care nu il intelegi. Vei vedea, in timp, ca rana aceea deschisa din spatele tau este de fapt locul prin care Dumnezeu a planuit sa lase sa creasca aripi adevarate.  Aripi care te pot inalta in vazduh, aratandu-ti ce inseamna de fapt zborul. Caci ele sunt visele lui Dumnezeu pentru tine.

Si noi, care ne dorim atat de mult sa zburam, oare nu vom aprecia mai mult fapta lui Dumnezeu, intelegand ca El ne ofera, naruindu-ne visele, zborul in inalt care nu se poate nicicum compara cu  o planare superficiala la nivelul solului.

Articolul precedent
Articolul următor
Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

Urmărește

Fiecare nou articol să fie livrat pe email.

Alături de 334 de alți urmăritori

%d blogeri au apreciat asta: