Vise naruite

19 Ianuarie 2005

Visele  sunt ca niste aripi de ceara pe care tu singur, Dedal iscusit, ti le-ai construit. Stii ca nu vei putea zbura niciodata cu ele daca nu te identifici cu ele pe deplin. Si, fara sa-ti dai prea bine seama cum, ele se tes in pielea ta, devin una cu tine. Si incepi sa alergi. Te inalti chiar putin de la sol.  Pare sa functioneze: vei fi un invingator.

S-ar putea sa cazi.

Vei incerca, totusi, sa te ridici.

Dar s-ar putea sa cazi rau. Sa treaca mult timp pana vei fi in stare sa te ridici din nou. 

Doare.

Iar Dumnezeu ce face  in momentul acela?

Ar trebui sa te ia, sa te ridice, poate sa te scuture de praf ca o mama grijulie si sa te impulsioneze sa mergi mai departe. Asa ar fi normal. Asa ar actiona orice parinte iubitor.

Dar El- El reactioneaza cum nici nu te astepti. Apuca aripile tale si ti le smulge, cu pielea pe care au fost lipite cu tot. Pe langa socul si durerea cazaturii (de care acum iti dai seama ca nu fusesera asa de rele), acum primesti durerea cu mult mai usturatoare a ranii provocate de Dumnezeu. El iti arunca aripile tale frante in fata, iar pentru o clipa (sau mai multe) nu poti decat sa le privesti socat- sunt visele tale rupte, zdrobite, care nu mai folosesc nimanui la nimic.

Te poti mania pe Dumnezeu. Poti sa-L tratezi cu furie, apoi cu resentiment, apoi cu indiferenta si impietrirea inimii tale. Ranile din spate se vor cicatriza, dar nu vei indrazni sa-ti faci niciodata alte aripi.

Dar poate te vei supune voii Lui. Poate vei accepta binele pe care nu il intelegi. Vei vedea, in timp, ca rana aceea deschisa din spatele tau este de fapt locul prin care Dumnezeu a planuit sa lase sa creasca aripi adevarate.  Aripi care te pot inalta in vazduh, aratandu-ti ce inseamna de fapt zborul. Caci ele sunt visele lui Dumnezeu pentru tine.

Si noi, care ne dorim atat de mult sa zburam, oare nu vom aprecia mai mult fapta lui Dumnezeu, intelegand ca El ne ofera, naruindu-ne visele, zborul in inalt care nu se poate nicicum compara cu  o planare superficiala la nivelul solului.

Reclame
Articol anterior
Articol următor
Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: