Jumatate de ora de engleza (6)

Lesson 6: Fruits and Vegetables

= Eu mi-am facut niste cartonase cu fructe si legume (decupand fructe de pe pliantele de la supermarket-uri- cel mai mult imi plac acelea de la PLUS, pentru ca sunt lucioase). De obicei incepi sa cladesti pe cunostintele deja existente (sau pasive) ale copilului.
= Il invat pe copil fructele pe categorii: Exotic fruits (sunt probabil cele pe care deja le stie in mare parte): orange, banana, mandarine, tangerine, grapefruit (si il va sti si pe grapes), pineapple, lemon, kiwi, etc.; Summer fruits: cherry, apricot, peach, melon, watermelon, etc.; Autumn fruits: apple, pear, grapes, plum, quince, etc.; Nuts: walnut, hazelnut, peanut, coconut;  Berries: (sunt usor de invatat pentru ca sunt asociate cu culori) : blueberry, blackberry, raspberry (care e rosie, deci incepe cu r ca si red), strawberry– si m-as opri la astea, desi mai e si gooseberry.
= Poti sa concepi jocuri de memorie cu astfel de caronase- faci mai multe perechi de fructe, le intorci cu fata in jos- copilul trebuie sa intoarca cate doua pe rand- scopul e sa tina minte unde era portocala, marul, ca sa isi faca cat mai multe perechi.
= Poti repeta fructele cu ajutorul animalelor (marionete sau nu)- maimuta zice :I like/eat bananas, etc.
= Se poate gasi si o poezioara draguta: simpla, aceasta de fata e un pic mai complexa, merge la copii ceva mai mari:
If I were an apple
That grew upon a tree

I think I’d fall down
On a nice boy like me.
 I wouldn’t stay there
Giving nobody joy.
I’d fall down at once
and say:Eat me, my boy!  🙂

= In ceea ce priveste Vegetables, exista o multime de trucuri distractive care le fac usor de retinut (si se aplica aceeasi metoda a cartonaselor)- tomato (copiii au auzit de pasta de tomate), potato, carrot, cabbage, cucumber, raddish (ridichea e rosie, deci te gandesti la red), salad, eggplant (planta ou- pentru ca seamana cu un ou de dinozaur 🙂 ), beans (majoritatea au auzit de Mr. Bean), peas (se gandesc la litera P), onion, garlic, celery, red pepper, green pepper, hot pepper- si chiar daca nu e leguma– corn (usor de tinut minte, te gandesti la popcorn).

= Joc (se joaca cu mai multi participanti): Hot Patato– aveti nevoie de o minge (sau orice alt obiect care poate fi pasat de la unul la altul) si de un casetofon, CD player, etc. Copiii stau in cerc si trec mingea de la unul la altul, dar repede, ca si cum ea ar fi un cartof fierbinte si ar vrea sa nu se friga- in tot acest timp se aude muzica. Profesorul opreste muzica brusc si copilul la care a ramas mingea trebuie sa spuna un nume de fruct/ leguma (sau orice altceva decideti sa recapitulati in acel moment).

Alte sugestii- puteti adapta urmatoarele activitati- https://caietpentrucasamea.wordpress.com/2011/04/07/tema-fructelor-reiterare/

https://caietpentrucasamea.wordpress.com/2011/01/02/joc-cu-fructele/

https://caietpentrucasamea.wordpress.com/2011/01/17/tema-saptamanii-fructe-si-legume/

https://caietpentrucasamea.wordpress.com/2011/01/18/fructe-si-legume-ziua-a-doua/

Happy learning!

Articolul anterior
Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: