Jumatate de ora de engleza (4)

Lesson 4: Wild Animals

In general, cand predau lectia asta, eu ma folosesc de foarte utilul meu atlas pt bebelusi, care are continentele pe fiecare pagina, si cele mai cunoscute animale. Puteti incerca varianta cu continentele, sau puteti adapta ideea; odata cu animalele, revizuim culorile, pentru ca fiecare continent este colorat diferit.

Europe (green): wolf, bear, reindeer (asta e cel mai greu de tinut minte), fox– care rimeaza cu ox (taurul este din Spania- si ii invat si taurul- ox)- cow (in Elvetia :)- fiindca mai sunt si copilasi pe pagina, desenati, cand ajung la cow ii intreb :”Tu ai auzit vreodata de cowboy? Este compus din cow=vaca, si boy=baiat – si uite asa impuscam 2 cuvinte deodata, iar cand ajungem la animalele domestice au cel putin 2 cuvinte invatate: cow si ox). Prin ocean mai sunt: fish, cat-fish, shell, crab.

Africa (yellow): lion, camel, monkey (daca il stii pe monkey, il stii si pe donkey=magar, deci iti pregatesti in felul acesta si animalele domestice), elephant, giraffe, hippo, rhyno (aceste doua din urma sunt foarte simple, fiindca sunt doar inceputul cuvintelor  romanesti), ostrich (de fiecare data cand ajung la ostrich, le spun asa copiilor: Nu-i asa ca strutul e o pasare am prostuta? El strica mereu lucrurile, asa ca atunci cand il vezi ii spui: Fii atent ca O STRICI (adica OSTRICH)- intotdeauna isi vor aminti cuvantul!!!). In ocean mai sunt: whale, starfish, fish, crab, etc.

North America (brown): horse (e pe pagina, ma ajuta si la animale domestice), sea-lion, eagle, squirrel, buffalo (le spun ca daca nu tin minte buffalo, sa tina minte macar bull, ca la Red Bull), iar in ocean mai sunt: dolphin, whale, fish, etc.

South America (red): parrot, llama, jaguar, butterfly (pentru copiii mai mari, care s-au uitat la Fetitele Powerpuff- este una dintre ele pe care o cheama Buttercup- si le spun sa se gandeasca la Buttercup si sa spuna Butterfly), iar in ocean: fish, star fish, octopus (este un personaj in Superman- desene- Mr. Octopus- pe baietei ii poate ajuta asta ca sa il tina minte).

Asia (orange): camel, pelican, swan, white bear, panda bear, tiger, owl, lizzard.

Australia (pink): crocodile, kangaroo (cine se uita la Winnie the Pooh este o mamica cangur- Kanga, cu puiul ei Roo= Kangaroo), snake, koala bear, mai e si un rozator (eu le spun mouse, ca nu l-am identificat), mai e si un ornitorinc, peste ala sarim de obicei :), kiwi bird, in ocean: dolphin, shark, fish, etc.
Nu sunt toate animalele salbatice din lume, dar sunt destule pt cei mici, si asa le invata foarte repede. Nu trebuie decat sa trecem odata prin toate paginile, si au retinut mai mult de jumatate. Daca trecem de 2 ori, stiu cam 85%. Reindeer, whale, owl, lizzard si eagle sunt cele mai greu de tinut minte.
= Ma folosesc de animale din plastic (le am mai ales pe cele din Africa); pt ca am mai multe de acelasi fel, din 2 seturi diferite, pot sa introduc conceptele de big-medium -small. Si facem un dialog de genul :Which one is the small elephant? Which one is the big hippo?
= Un joc foarte indragit este „What is missing” : se pun mai multe animale in fata copilului, si i se spune sa se uite bine la ele, apoi i se spune „Close your eyes„, si se ia un animal, si se rearanjeaza. „Open your eyes. What is missing?” Copilul trebuie sa spuna ce animal lipseste. se poate varia cu 2, 3 sau toate animalele- sau se schimba rolurile. Toti copiii iubesc jocul asta.
=Aici e foarte bine sa aveti marionete. Puteti repeta expresiile invatate anterior, si introduce altele noi!
Hello! How are you? I’m fine, thank you! What’s your name? My name is… Are you a girl or a boy? I am a girl! I am a monkey/ elephant (sau orice e marioneta respectiva). Nice to meet you. Bye-Bye! Good Bye!
= Puteti canta 5 little monkeys http://www.youtube.com/watch?v=ZhODBFQ2-bQ
= Mai puteti face o masca, un craft, citi o carticica cu animale salbatice.
Cam atat… am depasit jumatate de ora 🙂

Lasă un comentariu

4 comentarii

 1. Tatiana

   /  8 iulie 2011

  Buna, apreciez foarte mult ceea ce faci. Avem si noi o fetita de 2 ani si 2 luni care e foarte incantata de cantece, indiferent ca sunt in romana sau in engleza, orice numai cantec sa fie. Iti recomand un site pe care noi il folosim des si anume, http://www.dreamenglish.com .Sanatate multa si pupici

  Răspunde
  • Si eu iti multumesc de aprecieri, de link si pentru faptul ca treci pe la noi 🙂 Cantecelele sunt intr-adevar un mod distractiv de a invata engleza, si prind la foarte multi copii.

   Răspunde
 2. naty filippus

   /  18 martie 2013

  Ha ha ha, mi-a pacut asocierea OSTRICH cu O STRICI. Aceeasi metoda am aplicat-o si eu pt a invata o fraza in japoneza. Trebuia sa o luam pe prietena cumnatului de la aeroport si nu stia o boaba engleza sau italiana.Rapid am memorat fraza Chi te curete uresci (ma bucur sa te cunisc) asociind-o cu CINE TE CURATA IN URECHI:-)

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: