Jumatate de ora de engleza (3)

Lesson 3: The Human Body

 =In primul rand, desenati pe caietel un corp omenesc (sau, ca sa fie mai distractiv, un extraterestru, de exemplu, cu 3 capete, cu un numar diferit de ochi, de gura, maini, degete, etc- si in felul acesta repetati si numerele)- si tragand sageti, scrieti-le denumirea la fiecare, indiferent daca copilul stie sa scrie sau nu. Dar sa nu uitati un detaliu: sa faceti o burtica cat mai rotunjoara, cu un buric la mijloc- copiii se distreaza intotdeauna cand ajung la belly-button! 🙂 . Cand trasati sagetile si scrieti denumirile, folositi-va de toate cunostintele copilului in acest domeniu, pe care el nici nu stie ca le are. Cei mai multi copii au auzit de Head and Shoulders (samponul)…pai deja stie 2 cuvinte (unul destul de greu). Apoi, cum se numeste sportul cu mingea la mana? Handball…aha, inca un cuvant! Dar cu mingea la picior? Football…ati prins ideea! Deci folositi cat mai multe din cunostintele pasive ale copilului.

 = Eu as introduce si propozitii scurte, gen: I am a girl/boy. This is my head, hair, etc. My hair is black.- puteti revizui si culorile cu ocazia asta!

 =Cantati Head, shoulders, knees and toeshttp://www.youtube.com/watch?v=d8FwBSITW-4 – mai intai foarte  lent, apoi din ce in ce mai repede (cu miscari- si intrebati de fiecare data Faster? Copiii se distreaza si zic Yes! Pana il cantati foarte foarte repede- cam de 4-5 ori in total- ei vor repeta aceleasi cuvinte de 5 ori si e imposibil sa nu le tina minte)

 =Jucati Simon Says: Simon Says..touch your nose! (faceti si voi miscarea), Simon Says…touch your belly!…etc., la un moment dat spuneti ceva fara sa ziceti Simon says, de exemplu Hands up! (copilul trebuie sa se prinda si sa nu faca miscarea respectiva, daca nu spuneti in prealabil Simon Says– dar inercati sa il luati prin surprindere, se va distra! Jucati cam de 3 ori)

 = Decupati diferite parti ale corpului de prin reviste, lipiti-le pe niste cartoane sa nu se strice, si puneti-i pe copii sa le recunoasca. Au recunoscut partea respectiva? Puneti cartonul la dreapta. Nu? Il puneti la stanga. Se fac doua gramajoare, si repetati operatiunea cu gramajoara din stanga pana nu mai ramane nici un carton – e una dintre cele mai eficiente metode de a invata vocabularul!

 =Mai puteti decupa…sa zicem…un copil (cu cat are mai putine haine si se vad mai bine partile corpului, cu atat mai bine. Il taiati in bucati mai mici (cu cat este copilul mai mic ca varsta, cu atat puzzle-ul acesta trebuie sa fie mai simplu), si il reconstituiti cu copilul, denumind fiecare parte a corpului, si char tragand din nou sageti si scriindu-le.

 =Daca aveti un baietel hiperactiv, care nu poate sta locului, incheiati ora in felul urmator: Luati fie un animal de plus mai mare si mai lung, cu partile corpului bine definite (eu am un astfel de ursulet), fie un poster cu corpul omenesc, fie ce mai gasiti prin casa si va ajuta imaginatia, lipiti-l pe un perete care nu se strica, o usa care nu se strica (eu m-am gandit sa-l lipesc pe usa de la intrare- sa ii pun elastice la maini si la picioare si la gat eventual, si de acele elastice sa il atasez cu un scoci de hartie- restul ar putea lasa urme. Cu o minge mica, dati-i sarcina copilului sa nimereasca capul, mana, piciorul, burta, etc.

 = Daca aveti fetita, puteti incheia luand o papusa si revizuind partile corpului.

Good luck!

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: