Studii tematice (Unit studies)

Deocamdata, „studii” este un cuvant prea pretentios, la doi ani si ceva- insa puteti combina jocurile senzoriale, activitatile educative si jocul imaginativ in jurul unei teme- pentru ca micutul sa se poata concentra pe invatarea acestor lucruri intr-o perioada de timp. Cum organizezi aceste activitati tematice?

 1. Alegeti tema, apoi stabiliti obiectivele: de exemplu, poate vreti sa il invatati pe copil sa numere, culorile si unele litere din alfabet- si in acelasi timp sa invete despre animalele domestice- deci toate activitatile academice vor fi organizate pentru a avea in centru figuri de animale. Sensory bin-ul va fi si el construit in jurul temei „Ferma”, iar ca o incununare a saptamanii, puteti merge la tara sau la ferme pentru copii ( cum am povestit ca am fost noi, aici-https://caietpentrucasamea.wordpress.com/2010/12/22/excursii-educative/  ).
 2. Pentru copii mai mari, faceti voi o cercetare a subiectului inainte- pentru a tria si organiza informatia.
 3. Faceti o lista cu toate materialele pe care le puteti folosi la aceasta tema (carti, CD-uri, muzica, jocuri/ puzzle, jocuri de memorie, jucarii pentru pretend play). Aveti un exemplu aici- https://caietpentrucasamea.wordpress.com/2010/12/27/tema-saptamanii-animalele-de-la-ferma/
 4. Faceti o lista cu activitatile pe care le puteti incerca in cadrul temei: excursii, jocuri, vizite la muzee, creati postere, carti, fise de colorat sau altfel de jocuri pe hartie (de tipul- uneste punctele, gaseste diferentele, labirint, de lipit autocolante, etc.) , scenete cu marionete, pretend play, un craft.
 5. Planificati :cat sa dureze studiul, in ce ordine va veti folosi resursele, planificati activitati care sa acopere toate domeniile academice si in acelasi timp sa aiba in centru tema aleasa.
 6. Notati totul, poate veti dori sa repetati tema si alta data!

Pentru aceste informatii eu m-am inspirat de aici- http://www.thehomeschoolvillage.com/2011/06/how-to-create-a-unit-study.html, si mai gasiti cateva idei si aici-http://thehappyhousewife.com/homeschool/how-to-create-unit-studies/  dar ele sunt pentru copii ceva mai marisori, si trebuiesc adaptate la cei mici. O lista cu temele pe care le-am incercat noi gasiti in aceasta postare- https://caietpentrucasamea.wordpress.com/2011/02/06/organizare/.

 

 

 

 

Articolul următor
Lasă un comentariu

3 comentarii

 1. Foarte bun articolul! Uite asta cautam eu! Voi studia si linkurile propuse de tine. Multumesc! 🙂

  Răspunde
  • Asta vroiam sa ti-l propun si eu, si cand voi avea un pic de timp vreau sa imi organizez un pic temele pe o pagina sub antet.

   Răspunde
 1. Ne pregatim pentru homeschooling (1) | Caiet pentru casa mea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: