Carti care ne fac mai destepti :)

De fapt, vreau sa va prezint doua dintre cartile favorite in ultima vreme, care au jocuri de inteligenta inserate in ele, special create pentru copii mici. Ambele au nevoie de cate o carioca ce se poate sterge mai apoi (erasable marker)- pentru ca au paginile laminate si se poate sterge foarte usor carioca de pe ele.

Una este o carte cu printese, e drept, roz si cam girly, insa cu multe activitati inteligente si distractive, unele dintre ele pretandu-se chiar si la copii mici ca su S. (2 ani si 3 luni):

Copilul trebuie sa faca activitati de tipul- numara si uneste punctele, incercuieste obiectul mare/ mijlociu/mic, gaseste drumul (joc tip labirint), gaseste anumite obiecte pe pagina, incercuieste obectul diferit. Multe sunt prea dificile pentru S., insa si el poate identifica pasarea rosie, bulina cea  mai mare, poate gasi pe pagina maimulta, etc. Si in ultima vreme ii place sa incercuiasa, asa ca ne jucam mult cu aceasta carte. In plus, este o carte „vorbitoare” :), adica are o plansa cu butoane care „citesc” sarcinile (cartea este in engleza), deci trebuie sa si identifice butoanele cel de pe pagina cu cel din panoul cu sunete- si acesta fiind, practic, un joc de atentie.

O alta carte care ne ajuta in ultima vreme, este una cu cifre si forme- pe langa faptul ca are „in dotare” flash-cards si abtibilduri, are  cifrele si formele trasate cu linii punctate, cu ajutorul carora copilul poate sa invete sa le scrie/deseneze. Lui S. ii place sa scrie si sa incercuiasa pe cartea aceasta (si mai apoi sa stearga), iar uneori imi da voie sa ii indrum mana pentru a trasa linii, asa ca, incet-incet introducem si activitati noi in palmaresul nostru- cele de prewriting.

S. indrageste aceste activitati care sunt destul de noi pentru el, si sper sa il stimuleze in continuare si sa invete ceva nou. Pana acum, sunt tare multumita de felul in care a progresat, chiar daca in ultima perioada toate jocurile au fost facute fara nici un pic de organizare 🙂 .

Articolul anterior
Articolul următor
Lasă un comentariu

5 comentarii

 1. magda talasman

   /  1 iunie 2011

  Buna ziua! F frumoasa cartea! De unde o putem cumpara?

  Răspunde
  • Carticica cu cifre mi-a cumparat-o cineva din Anglia, iar pe cea cu printese am primit-o de la niste prieteni americani, impreuna cu multe alte carticele ramase de la copiii lor, asa ca nu pot sa va recomand o librarie…insa daca vad ceva asemenator in librariile sau pe la editurile virtuale romanesti, promit sa pun link 🙂

   Răspunde
 2. R

   /  14 iulie 2011

  Buna seara!
  In primul rand,aveti un blog foarte interesant!
  In legatura cu cartile, si mie mi se par utile si as dori sa postati,if possible, imagini cu prima coperta, pentru a se vedea mai bine numele editurii si al cartilor. Multumesc!

  Răspunde
 3. R

   /  15 iulie 2011

  Multumesc foarte mult! O sa incerc sa le comand si o sa te anunt. Eventual o sa-i intreb si pe cei de la libraria Nautilus.

  Ramona

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: