Insectele- Paianjenii

Da, punctul acela negru cu multe picioare este un paianjan, poposit pe tavanul meu din baie. Trebuie sa marturisesc ca mai am din cand in cand astfel de musafiri, dar azi chiar m-am bucurat sa il vad (si sper sa binevoiasca sa ramana acolo pana i-l voi arata lui S.), pentru ca azi ne vom ocupa de aceasta arahnida.

In afara de materialul didactic studiat „pe viu”, planuiesc sa folosim in continuare Enciclopedia Disney, care are o sectiune intreaga dedicata paianjenilor:

Ieri am avut o discutie amuzanta cu tatal lui S.- cand S. i-a aratat cu mandrie „gargarita” facuta de noi de dimineata, tati a replicat: „Pai asta e o gargarita?” „Dar ce e?” „E o buburuza!!!” si nu intelegea ca a trebuit sa il invat pe S. despre gargarita, ca sa putem canta cantecelul cu „Gargarita- rita, zboara-n poienita…”. In aceeasi ordine de idei, azi ii voi pune lui S. un cantecel cu Itsy-Bitsy Spider- eventual acesta:http://www.youtube.com/watch?v=CwwUb978l_c&feature=related , sau unul asemanator.

Avem in plan sa facem si un craft, dintr-o farfurie de carton si niste pipecleaners, sa vedem daca reusim. Este unul inspirat de aici- si puteti afla mai multe activitati cu paienjeni- daca va intereseaza tema: http://www.notimeforflashcards.com/category/spiders .

Acesta este paianjanul faurit de mama pentru S.- el a avut bunavointa sa il mazgaleasca dupa (cat timp i-l mesteream eu, S. se colora cu carioca pe maini- pana la coate 🙂 ):

Spor la joaca!

Lasă un comentariu

Un comentariu

  1. Insectarul | Caiet pentru şcoala de...acasă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: