Tema saptamanii: Insectele- Fluturii

Saptamana aceasta aveam programat 🙂 sa invatam despre insecte. Adevarul e ca o mica planificare de genul acesta mie mi-a usurat viata, nu mai stau sa ma intreb „Oare despre ce sa ii povestesc lui S. azi?”- ci doar ma uit pe lista, scot cartile pe care deja le aveam notate mental, si mai adaug cate un joc, arts/crafts sau ce mai gasesc prin casa, si gata! De asemenea, daca pe parcursul timpului dau peste ceva interesant ce poate fi integrat intr-o anumita tema, il pun deoparte si il folosesc la momentul respectiv. Eu ma voi concentra pe fluturi, gargarite, paienjeni si omizi.

Pentru saptamana asta avem cateva carti faine, zic eu: 3 dintre ele in engleza- mai importante sunt pozele 🙂 si una este Enciclopedia Disney despre insecte si paienjeni.

Pentru ca in prima zi vom invata despre fluturi, incepem cu carticica despre ei- e o carticica veche, cumparata de mine in studentie, foarte frumos colorata si cu informatii despre fluturi si molii (tipurile  lor, ciclul lor de viata, etc.)- sper sa ii placa lui S. :

Avem si un mic puzzle cumparat demult, este prea complicat pentru S., ma gandesc ca doar am putea recunoaste fluturii colorati de pe el, iar S. il va desface- e si asta un pas in rezolvarea puzzle-urilor -mai intai trebuie sa le desfaci, si apoi sa inveti sa le pui laolalta 🙂 (imaginea initiala) .

In afara de asta, mai vreau sa pictam cu o stampila de burete in forma de fluture (lui S. vad ca incepe sa ii placa sa picteze in ultima vreme), folosind vopsele pentru fingerpainting. Voi adauga o poza de indata ce o voi avea :).

O saptamana frumoasa va doresc!

Lasă un comentariu

Un comentariu

  1. Cum ne invata o omida zilele saptamanii | Caiet pentru şcoala de...acasă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: