Arta cu fluturi si stampile

Ieri S. a inceput sa scotoceasca prin casa, si a dat peste o punga in care erau doua stampile vechi, „vestigii” din trecutul bunicilor ce locuisera inainte in apartament. Tot el a „dezgropat” si niste hartie subtire (un fel de tissue paper), in care fusese ambalata mobila de la Ikea, si pe care eu, constiincioasa, le pusesem la pastrare pentru cand „va fi nevoie de ele”- si iata ca au iesit la lumina exact la momentul potrivit…

Caci tocmai zilele acestea cautam niste crafts potrivite cu tema noastra, si am dat peste ideile de aici- http://www.abcand123learning.com/search/label/Butterflies – ce mi se par extrem de faine si usor de realizat. Vazand hartia si stampilele descoperite de S., nu am mai stat pe ganduri si i-am pregatit o activitate de care chiar s-a bucurat (desi a folosit in continuare mai mult manutele decat stampilele- cred ca in ultima vreme ii cam place sa se manjeasca- voi incerca mai mult vopselele pentru fingerpainting decat orice altceva- tusul de stampile iese tare greu, si chiar mi-e teama sa nu fie toxic). Pentru craft-ul urmator aveti nevoie de:

  • hartie subtire (tissue paper sau orice altceva puteti recicla- uneori pantofii noi sunt inveliti in astfel de hartie);
  • orice fel de vopsea va este la indemana si o folositi de obicei pentru pictat;
  • un cleste de rufe;
  • un pipecleaner;
  • foarfeca.

Lasati copilul sa se „exprime” liber pe foaia de hartie- cu cat este mai mare foaia, cu atat mai bine! Apoi, dupa ce aceasta s-a uscat, taiati-o in forma de oval, prindeti-o la mijloc cu clestele de rufe, adaugati antene din pipecleaner si voila! un fluture frumos!

S. si mama s-au distrat creand fluturasul, tata a fost impresionat de rezultat, iar noi il vom putea folosi azi ca material didactic!

Articolul următor
Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: