Simple exercitii de patterning

Am tot citit in ultima vreme despre importanta exercitiilor de patterning, fie pentru ca „micul elev” sa capete abilitati in matematica timpurie, fie pentru cele necesare copilului pentru a invata mai usor sa citeasca. Creierul uman face o treaba extraordinara in a descifra pattern-urile din mediul inconjurator- asa ca nu e greu sa il obisnuiesti pe copil cu astfel de exercitii, pentru ca ii ajuta sa prezica ce va urma si sa rezolve, ulterior,  probleme mai complicate. 

Pentru bebelusi, jocuri simple cu sunete care se repeta ritmic (de pilda, batai din palme intr-o anumita secventa), poezioare si cantecele cu ritm, sunt   exemple de pattern-uri accesibile lor.

Pentru toddlers, margele mari de insirat pe sireturi sau bete mai groase, obiecte de aliniat dupa o imagine data- sunt bune exercitii de acest tip.

Pana acum, nu am facut multe exercitii de acest gen cu S., dar de dimineata i-am facut, pe o bucata de carton reciclat 🙂 doua pattern-uri de ti ABAB, de efectuat cu maimutele noastre multifunctionale (cu care, de altfel, nu s-a jucat de multa vreme, deci sper sa ii trezeasca interesul):

El ar trebui sa le ordoneze dupa modelul dat:

Abia astept sa vad cum se va descurca! Pentru mai multe detalii despre patterning– cititi acest articol (din pacate, este in engleza, am incercat sa il rezum un pic aici)- http://www.eduguide.org/library/viewarticle/1785 .

Anunțuri
Articol anterior
Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: