Din nou despre culori…

S. este inca mic, iar el nu e un copil care sa prinda din zbor anumite lucruri (are nevoie de timp de adaptare, de repetarea acelorasi notiuni, de a lasa things sink in), dar si le insuseste constant, si face progrese. Am vazut multe idei si moduri in care se pot invata culorile, si la un moment dat m-am intrebat de ce e nevoie de asa de multe…Am observat insa ca un copil se plictiseste daca i se ofera mereu acelasi joc, acelasi mod de a privi lucrurile, si am inteles ca si aceasta diversitate de buna. Asadar, sunt in cautare de mereu noi idei frugale pentru invatarea culorilor, numerelor (si a altor concepte). Pentru inceput, vreau sa ma axez doar pe patru culori: rosu, albastru, galben si verde.

Dand un tur printr-un magazin cu preturi mici (gen 3,8 lei- desi nu toate au acest pret), am gasit niste clesti de rufe in exact culorile care imi trebuiesc, si care sunt mai usor de manipulat decat cei de lemn pe care ii aveam eu deja. Cu niste carton reciclat si niste autocolante (nu sunt neaparat necesare, 4 carioci ar fi fost la fel de eficiente), iata ce a iesit:

S. va trebui sa prinda clestele de o anumita culoare, pe patratelul respectiv. In ultima vreme e mult mai atent, concentrat si constient cand face jocurile acestea de potrivire- sunt foarte mandra de el:

 Un joc educativ cu mai putin de 4 lei, si foarte usor de facut in casa!

Articolul anterior
Articolul următor
Lasă un comentariu

2 comentarii

  1. Ma bucur tare mult ca iti plac activitatile noastre, sper sa te inspire si pe tine la joaca cu baietelul tau! Mersi si pentru pontul cu masinutele, poate va veni vremea sa nu mai consider ca ocupa spatiul degeaba!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: