Jucarii adaptate (3)

Poate ca foarte multi dintre voi cunoasteti acest joc Connect 4– este un joc de calatorie, creat si in varianta pentru bebelusi, cu piese mari care nu pot fi inghitite (daca aveti aceasta varianta, va puteti considera norocosi). Eu am doar varianta de calatorie, cu piese mici, de aceea sunt foarte atenta ca S. sa nu bage cumva in gura vreo piesa.

S. se mai joaca din cand in cand cu el, este un foarte bun exercitiu pentru concentrare si dezvoltarea motricitatii fine. Ii place, de asemenea, cum gliseaza cutia cand se inchide (e fascinat de astfel de mecanisme).

Insa puteti adapta acest joc si pentru primele concepte de matematica. Iata cum: luati plasticul de la o cutie de bomboane (eu am folosit una de la Ferrero Rocher, ideala pentru ca are compartimentele pentru bomboane plate), si scrieti cu un marker permanent cifrele de la 1 la 10.

Copilul trebuie sa puna in fiecare compartiment atatea piese cate spune cifra respectiva (desigur, puteti folosi orice altceva- boabe de linte, graunte, pietricele, etc.). Dar este o activitate buna pentru un copil ceva mai mare decat S., ca sa se obisnuiasca cu conceptul de multimi.

Acesta este un alt mod de a folosi un joc sau o jucarie in cat mai multe feluri posibile.

Reclame
Lasă un comentariu

Un comentariu

  1. Miriam82

     /  23 martie 2011

    Foarte ingenios!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: