Montessori- activitati de turnare (2)

Aceasta tema am abordat-o si luna trecuta, iar cateva repere teoretice gasiti aici: https://caietpentrucasamea.wordpress.com/2010/12/26/montessori-activitati-de-turnare/.

activitate de turnare

Este o activitate care ii place lui S. foarte mult, asa ca, periodic, o reluam sub alta forma. Ieri, de pilda, am pus intr-un pahar de plastic niste paste tip fidea, mai groase, iar intr-o cana de plastic graunte (m-a inspirat excursia de duminica, cand am mers la tara si S. a fost fascinat sa hraneasca gainile cu graunte- asa am povestit din nou cum pasarile din curte mananca graunte si, fiind o amintire recenta, a facut mai mult sens pentru el). Trebuie sa specific ca Maria Montessori recomanda recipiente din sticla sau portelan, pentru a obisnui copilul sa fie grijuliu, dar pe mine tocmai vasele viu colorate m-au inspirat sa ii „montez” aceasta activitate ieri dimineata lui S.

 

S. a turnat grauntele dintr-un recipient in altul (mai putin a fost interesat de paste), si de dragul variatiei  de sunet am scos si un borcan, sa vedem cum se aud grauntele si pe sticla. Apoi a cladit un turnulet din toate recipientele (pline) puse unul peste celalalt, din proprie initiativa…si activitatea s-a terminat mai repede, pentru ca era flamand (am facut-o imediat ce s-a sculat, in timp ce asteptam sa se raceasca apa pentru lapte). 

Atentie! Grauntele si alte boabe folosite in activitatile de turnare pot fi inghitite si reprezinta pericol de asfixiere, asa ca nu lasati niciodata copilul nesupravegheat in preajma lor!

Reclame
Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: