Maimute multifunctionale

Tot navigand pe internet, am dat peste conceptul de School for tots (adica scoala pentru pre-prescolari), si peste un mare numar de bloguri specializate in asa ceva. http://www.1plus1plus1equals1.com/TotSchool.html  De acolo au pornit sursele mele de informatie si astazi, chiar daca incerc sa le diversific, pot spune ca aceste bloguri ma inspira cel mai mult (nu am avut niciodata pretentia de originalitate aspura ideilor postate aici, eu incerc doar sa adaptez la Romania ceea ce vad la mamicile americane).

Pe multe dintre aceste bloguri am vazut copii jucandu-se cu niste ursuleti de plastic, numiti Counting bears. Ei sunt multi, divers colorati si de marimi diferite, si vin la pachet cu niste paharele pentru sortare. Bineinteles, eu nu am asa ceva acasa, dar am avut ceva care s-a putut adapta usor.

Cu ceva vreme in urma, comandand niste jucarii second-hand (ceea ce merge luat second hand prefer sa iau asa, preturile sunt mai bune, jucariile sunt de calitate, aduse din UE si SUA,  si astfel pot fructifica mai bine banii) de la Julia Toys, am primit de la ea ca bonus pentru prima comanda acest joc:

joc cu maimute

Cand am vazut Counting bears, mi-am spus ca pot folosi cu S. pionii de la el, cate 6 maimute micute (cred ca mult mai mici decat ursuletii), de culori diferite (rosu, galben, verde, albastru). A fost o idee foarte buna, iar acum ii folosim in multe moduri. Daca aveti posibilitatea sa gasiti ceva asemanator (un joc cu multi pioni colorati, indiferent de forma), va sfatuiesc sa il luati, pentru noi s-a dovedit foarte util. Daca pionii sunt mici, nu lasati niciodata copilul nesupravegheat in preajma lor!!

Iata cum il folosim noi:

In primul rand, asezam maimutele pe cartonasele de la joc. Cartonasele sunt destul de mici, si unui toddler ii cere destul de multa indemanare sa le aseze fara sa le rastoarne. Apoi, ele trebuiesc asezate pe cartonasul de culoarea corespunzatoare, asa ca in felul acesta invatam culorile si exersam muschii fini.

In al doilea rand, putem sorta pe culori, folosind un carton de oua (noi se intampla sa avem un carton de la oua Milka, cred ca si cele de la oua de gaina sunt la fel de ok :O))

Apoi, folosim o forma de plastic ramasa de la bomboanele de ciocolata, pentru a pune in fiecare gaura cate 1, 2 sau 3 maimutele, obisnuindu-l in felul acesta pe S. cu multimi de obiecte de acelasi fel.

Si in ultimul rand, cu un set de cifre (fie ele de plastic, lemn, spuma sau carton- noi avem niste cifre magnetice si pe acelea le folosesc)- creez siruri de mamimutele pentru ca S. sa vada diferenta dintre 1,2,3,4 si 5. E o activitate preluata de pe un blog, pentru S. este mult prea devreme sa o faca singurel, dar vreau sa il obisnuiesc cu conceptul de numar si multime (cand va fi pregatit o va face de unul singur).

Cred ca o regula de aur a homeschooling-ului de orice fel, chiar si a celui pentru prichindei, care cu greu s-ar putea numi „scoala”  este „Adaptati, adaptati, adaptati!”.

Happy learning!

Anunțuri
Articol următor
Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: