Excursii educative

Unul din lucrurile care ma incanta in privinta conceptului de homeschooling este timpul liber de care dispun (parintele si copilul) pentru a face field trips, adica tot felul de excursii educative, vizite la muzee, la gradina zoologica, planetarium, samd. Cu siguranta, ceea ce fac eu acum cu S. este o copie palida a adevaratului homeschooling (din motive de lipsa de organizare si planificare pe termen lung), dar as dori sa pastrez aceasta idee si atunci cand el va incepe gradinita sau scoala.

Pana in acest moment, cea mai memorabila experienta de acest gen din viata lui (si a noastra ca parinti), a fost vizita la o Children’s Farm de langa Alsmeer, in Olanda. Era un fel de ferma cu multe animale domestice (si nu numai- dar se gaseau acolo de la magarusi si iepurasi si porci si pasari de curte, pana la caprioare si porumbei), special conceputa pentru copii, pentru ca ei sa observe animalele, sa ajute la hranirea lor, chiar sa puna mana pe ele si sa se plimbe printre ele. Intrarea era libera, un alt punct forte al acestei „gradini zoologice domestice”. Pentru noi a fost cu adevarat unul din highlight-urile excursiei in Olanda. Cu siguranta am mai merge acolo daca vom mai avea posibilitatea, cand copiii vor fi ceva mai marisori.

S. a avut ocazia sa vada o multime de rase de iepurasi, care mai de care mai frumos, parca de plus; niste porcusori de guineea care stateau in fata casutelor lor ca niste primari; un magarus, rate, porumbei, gaini de toate felurile, porci, ori si, mai mult decat orice caprite! Era acolo o turma de caprite, de toate rasele si de toate culorile, nici una semanand cu cealalata, iar noi ne-am putut plimba printre ele, le-am putut mangaia si poza dupa pofta inimii, si sunt sigura ca S. a fost foarte incantat!

una dintre capre

S. si caprita baltata

Un alt lucru care ne-a impresionat mult a fost un muzeu al pasarilor, care avea exemplare impaiate din mai toate pasarile specifice zonei, jocuri interactive pentru copii, multe panouri explicative, o adevarata bogatie pentru un profesor de biologie care preda copiilor aceasta tema! Exista acolo chiar si o macheta care iti explica cum face gaina oua, deci ceva foarte rupt din realitate. E drept, S. avand doar 1 an si 6 luni la vremea respectiva, nu s-a putut bucura atat de mult de vizita la „muzeu”, dar noi, parintii, am fost cu siguranta incantati.

S. la muzeul pasarilor

cum face gaina oul

Am vazut clar cat de fericit a fost S. sa zburde printre animale (si este, ori de cate ori are ocazia sa alerge gainile pe la tara), asa ca va recomand din toata inima o experienta de genul acesta. O ferma de acest gen exista, din cate am auzit eu (si am vazut poze prin diferite bloguri), si in Bucuresti. Dar si o excursie la tara poate avea acelasi succes (eu imi amintesc cu, mica fiind, ma duceam cu oile pe arsita sau cu vaca la pascut alaturi de prietenele de la sat, in vacantele de vara, si a fost intotdeauna o experienta faina).

Lasă un comentariu

2 comentarii

  1. carmen

     /  22 decembrie 2010

    Ferma copiilor!! super ideea

    Răspunde
  2. a fost super, ce sa spun…sa nu uiti sa iti duci si nepotica, si copiii tai mai tarziu! pupici!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: